Echipa senatorului Gheorghe Flutur a inceput sa dea rateuri consistente


Intră acum și în grupul de

Un tânar, din Suceava, care nici nu a împlinit 18 ani, Ionut Kuna a devenit peste noapte, o noapte petrecuta în sediul PD, spatiu aflat în proprietatea PSD, o mica vedeta locala. Tânarul Kuna a fost prezent pe toate canalele mass-media locale si centrale ca urmare a unei înscenari de-a dreptul penibile a celor de la PD-L Suceava, care cu orice pret doresc sa dea în PSD chiar si când lucrul acesta nu se impune.

Pe scurt, povestea elevului Kuna e simpla. El intra în sediul PD din zona centrala a municipiului resedinta, în dupa amiaza zilei de marti, sta de vorba cu secretara pâna spre seara dupa care secretara pleaca iar Kuna ramâne, cica, sa pazeasca sediul. Sediul care nu este al PD, conform actelor, dar sediu în care PD a fost tolerat de PSD atâta timp cât lider a fost Eugen Uricec. Cei de la PD, partid care între timp se chinuiesc sa se înregistreze cub denumirea de PD-L dupa ce a fuzionat cu PLD, sustin, mai mult sau mai putin motivat ca au tot dreptul sa ramâna în acel spatiu.  

De ce face PD-L treaba asta e usor de explicat: pentru ca asa a hotarât liderul judetean al PD-L, senatorul Gheorghe Flutur. Dar de ce ramâne tânarul Kuna aici? De ce nu închide secretara sediul? De ce nu anunta pe cineva din conducerea PD-L ca a ramas aici si ca vrea sa plece acasa? Prea multe de ce-uri care au condus presa, prezenta a doua zi la usa sediului, la concluzia ca de fapt este vorba despre o înscenare de „doi lei”. Dialogul purtat cu elev a scos la iveala un lucru de-a dreptul stupefiant: usa sediului a fost tot timpul deschisa pentru el. Ba mai mult se stia de prezenta sa acolo si a fost „încurajat” sa ramâna si sa se dea drept „martir”, printre asa zisii „sustinatori” numarându-se si membri din conducerea judeteana a partidului. Deocamdata însa nimeni nu-si asuma gestul de încurajare al minorului, însa surse din partid ne-au spus ca se stie exact cine a fost „capul” întregii operatiuni.

Privita de pe margine si fara patima, povestea poate parea hilara. Închipuiti-va un elev, care, în loc sa mearga la scoala, pierde o noapte si o zi în sediul PD. Mai mult, nici macar nu este membru al partidului, ci doar un simpatizant, asa cum de altfel a recunoscut de fata cu toata presa locala. Acel elev se vrea a fi, fara sa stie el prea mult despre ce e vorba, un fel de „sechestrat” în sediul PD. Aceasta stire, daca ar fi fost reala trebuia sa aduca grave prejudicii PSD. Nu e posibil sa lasi un copil sa stea o noapte si o zi închis între patru pereti. Numai ca lucrurile stau cu totul altfel. Nimeni din conducerea PD-L nu s-a sesizat cu privire la acest „sechestrat”. Pentru ca nu era. Nimeni nu a chemat pe cineva de la PSD sa vina sa deschida usa. Dupa ce am analizat cazul am câteva întrebari la care cu siguranta nu prea vor exista raspunsuri de bun simt. Iata-le care sunt:

   1. Stiau parintii copilului de prezenta lui în sediul PD? Si daca da, de ce nu au anuntat Politia cu privire la sechestrarea sa acolo?
   2. De ce a trebuit ca un elev sa piarda o zi de scoala pentru a pazi un sediu din care liderii judeteni au afirmat ca au preluat documentele care contau?
   3. De ce tânarul Kuna nu a plecat din sediu, miercuri dimineata, când cei de la PSD l-au rugat sa o faca pentru ca aveau de gând sa închida si sa plece la o întâlnire de la Iasi cu liderii de la centru?
   4. De ce prim-vicepresedintele PD-L, avocatul Radu Ursu nu a facut demersuri pentru „eliberarea” pretinsului sechestrat ci s-a apucat sa redacteze plângeri penale pentru ceea ce PD-L considera a fi sechestru? (De altfel modul în care a actionat Ursu va face subiectul unui alt material-n.r.)
   5. De ce purtatorul de cuvânt al PD-L, deputatul Romica Andreica s-a grabit sa anunte mass-media cu privire la o adevarata „bomba de presa” desi stia foarte bine care este realitatea si ca totul e o înscenare ieftina?
   6. Stia senatorul Gheorghe Flutur de acest demers penibil al subordonatilor sai pe linie politica?

 

Colac peste …inventia PD-Lista, a fost prezent la sediul PSD si un echipaj al Politiei Suceava care a plecat dupa câteva minute, râzând si declarând ca nu e nimic acolo. Politistii, dupa ce au vazut cum stau lucrurile au plecat fara sa faca nici macar un proces verbal. Si asta pentru ca lucrurile erau foarte clare – pe Ionut Kuna nu-l tinea nimeni de la PSD cu forta în sediul PD. Sunt convins ca cei care i-au interzis sa plece, încercând sa simuleze un sechestru au fost de la PD.

Nu stiu cum ar trebui sanctionati cei care i-au interzis lui Ionut sa plece din sediu sau l-au încurajat sa ramâna acolo. Stiu însa ca lui Ionut i s-a oferit cel mai josnic exemplu de cum înteleg oamenii senatorului Gheorghe Flutur sa faca politica. Cu minciuna pe post de stindard si cu prefacatoria pe post de virtute. E pacat ca Gheorghe Flutur nu ia masuri si nu-si cere scuze în mod public pentru acest adevarat atentat la bunul simt al opiniei publice si la normele de morala.    Mi-aduc aminte discursurile domnului Flutur atunci când a plecat din PNL si ce clama pe toate drumurile: ca doreste dreptate, adevar si o noua clasa politica. Daca aceasta clasa politica e formata din oameni care în loc sa promoveze proiecte pentru a atrage fonduri externe se chinuieste sa inventeze santaje ieftine, atunci e foarte grav. Si mi se va parea si mai grav daca parintii copilului vor tolera acest mod de a-si petrece timpul liber fiul lor. Iar daca Gheorghe Flutur nu rezolva imediat ecuatia moralei în PD-L va fi si mai grav pentru demersul de curatire al clasei politice pe care l-a început si al carei exponent se doreste a fi. Nu are nevoie senatorul Flutur de asemenea manifestari de obedienta din partea membrilor PD-L pentru a face treaba si nici nu va câstiga ceva în lupta sa cu PSD daca nu va lua urgent atitudine.


Intră acum și în grupul de