Atractie si respingere


Intră acum și în grupul de

Astrologii sustin ca semnele zodiacale opuse se atrag reciproc, fapt ce poate conduce la o regasire intima, dar si la posibilitatea de a învata unul de la altul. Avem tendinta de a ne simti mai bine cu propriul nostru element si sa ne consideram atrasi de un semn zodiacal opus. De fapt, semnele au nevoie sa-si încorporeze energiile proprii într-un semn opus, diferit. Dar regulile atragerii au multe exceptii. De exemplu, este putin probabil ca o persoana foarte bogata sa se îndragosteasca de muritorul de foame de la coltul strazii sau unui barbat frumos sa-i cada cu tronc o femeie diforma.

Persoanele inteligente prefera persoanele asemenea lor, cu care pot purta o conversatie. De asemenea, persoanele sociabile cauta persoane sociabile. O alta teorie a selectiei sustine ca oamenii cauta la perechea lor persoana potrivita care sa asigure viitorilor copii o crestere si o educatie buna. Teoria poarta numele de „asigurare paternala”.

Socio-biologia sustine ca barbatii si femeile folosesc strategii distincte când vine vorba de alegerea unui partener, toate bazate pe legile supravietuirii. În timp ce ei cauta femei tinere, cu parul lung, trasaturi simetrice, talie subtire si solduri curbilinii (semne ale unei capacitati ridicate de reproducere), ele se multumesc cu barbati care sa le garanteze satisfactia.

Un studiu sociologic demonstreaza ca persoanele asemanatoare se atrag. Oamenii cauta parteneri care sa aiba aceleasi hobby-uri, gusturi muzicale, aceleasi preocupari si conceptii despre viata. Asemanarile dintre parteneri se bazeaza pe patru categorii: bogatie si statut, compromis familial, apartenenta fizica si încredere sexuala. Studiul a dezvaluit faptul ca autoperceptia subiectilor testati concorda cu ceea ce ei cauta la partenerul lor.

Persoanele care îsi cauta un partener pe viata, nu se asteapta sa gaseasca  persoana cu cele mai multe calitati, ci pur si simplu pe cineva asemanator lor. S-a observat ca femeile care se considerau fizic atractive, încercau sa se apropie de barbati bogati, în timp ce barbatii cu succese în plan profesional cautau femei frumoase.

Psihologii sustin ca persoanele care se aseamana au mai multe reusite în  casnicie. Cuplurile trebuie sa se bazeze pe similitudini corporale si la nivel educativ.

Nu se poate spune ca o relatie cu o persoana care are o conceptie de viata diferita de a noastra reprezinta, din start, si un fiasco din punct de vedere pasional. Dar, o relatie de durata presupune, în primul rând, o viziune similara asupra lucrurilor importante, precum si tabieturi, gusturi si preocupari asemanatoare.


Intră acum și în grupul de