Handbal : Obiectivul lui Tadici este sa califice Oltchim in semifinalele Ligii Campionilor


Intră acum și în grupul de

Calificat în sferturile de finala ale Ligii Campionilor la handbal, Gheorghe Tadici a fixat obiectivul Oltchimului. Formatia din Râmnicu Vâlcea trebuie sa obtina una din primele doua locuri în grupa si, evident, calificarea în semifinalele competitiei.  
„Preocuparea mea de baza pentru perioada ianuarie – martie este calificarea echipei în semifinalele Ligii Campionilor. Acesta este tinta noastra primordiala”, a declarat Tadici.

Tehnicianul vâlcencelor se confrunta însa cu mari probleme medicale înaintea dificilelor jocuri din Liga: „ Mai am doar 14 jucatoare valide, dintre care trei portari. Gatzel, Ardean, Luca si Puscasu sunt accidentate. Când medicii au operat-o pe Puscasu, spuneau ca la 1 ianuarie va fi apta de joc, însa iata ca nu este asa. Doctorii sunt interesati doar sa-si primeasca banii si promit marea cu sarea, dar apoi descopera ca apar mereu complicatii, asa cum s-a întâmplat si cu Ardean sau Cherascu”.  

Problemele lui Tadici nu se opresc însa aici. Ionela Gâlca, desemnata cel mai bun pivot la ultimul Campionat Mondial, ar putea ajunge în curtea marei rivale din Brasov, Rulmentul. Antrenorul Oltchimul este însa optimist: „Ionela spune ca nu a semnat deocamdata cu nimeni, desi are destule oferte. Eu am ajuns la o întelegere verbala cu ea, pe care vreau sa o concretizam dupa turneul de calificare la olimpiada. Nu stiu cu certitudine daca Gâlca a semnat sau nu cu Rulmentul. În cazuri de acest gen, jucatoarele prefera sa pastreze secretul si sa anunte abia la finalul contractului”. Potrivit însa sursei citate, Gâlca ar fi semnat chiar miercuri dimineata un nou contract cu Oltchim, însa sefii din Zavoi prefera sa amâne anuntul.

Oltchim este va evoluat în sferturile Ligii Campionilor într-o grupa alaturi de Lada Togliatti (Rusia), ETO Gyor (Ungaria) si Nurnberg (Germania), primele doua clasate urmând sa acceada în semifinalele celei mai puternice competitii intercluburi din handbalul european.


Intră acum și în grupul de