Casa unei dornence a luat foc din cauza cosului de fum


Intră acum și în grupul de

În judetul Suceava, continua sirul incendiilor provocate de cosurile de fum deteriorate. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, duminica dimineata, la ora 04:56, Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale  pentru localizarea si stingerea incendiului  izbucnit la locuinta Gretei S. din localitatea Vatra Dornei. În momentul în care pompierii au ajuns la fata locului ardea acoperisul casei de locuit, existând pericol de propagare la întreaga gospodarie.

Flacarile au distrus acoperisul casei de locuit pe cca. 30mp. si 1mc cherestea, pagubele fiind estimate de proprietara la aproximativ 2500 lei.

Focul a fost lichidat dupa doua ore, pompierii reusind sa salveze casa de locuit si anexele gospodaresti.

În urma cercetarilor s-a stabilit ca incendiul a fost provocat de scânteile provenite de la cosul de fum deteriorat.

La ultima conferinta de presa, seful ISU Suceava, colonelul Lulcel Lulciuc si-a exprimat îngrijorarea privind numarul mare de incendii provocate de sistemele de încalzire si cosurile de fum deteriorate. Acesta a mentionat ca locuitorii de la case nu s-au pregatit pentru sezonul rece,  nu au efectuat reparatiile la sobe si nu au curatat hornurile. 


Intră acum și în grupul de