Bucureșteni prinși în trafic la Dornești cu țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 31.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Un bucureștean a rămas fără mașina cu care se deplasa, după ce în urma unui control în trafic polițiștii suceveni au descoperit în portbagaj țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 31.000 de lei.

contrabanda 1

Potrivit unui comunicat al Poliției Județene, în ultimele zile pe drumurile publice din judeţul Suceava au acţionat un număr sporit de echipaje de poliţie, urmărindu-se creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar şi identificarea transporturilor ilegale de material lemnos şi a altor fapte ilicite.

Astfel, în urma unui filtru organizat pe raza comunei Dorneşti, a fost identificat un vehicul în care au fost identificate mai  multe colete conţinând ţigarete de contrabandă în valoare de aproape 31.000 lei.

Autoturismul, care se deplasa din direcția comunei Bălcăuți către municipiul Rădăuți, a fost oprit pentru control miercuri, la ora 01.30, pe DN 17 A, pe raza comunei Dornești.

”Cu această ocazie s-a constatat că autoturismul era condus de un bărbat de 44 ani, iar ca pasager pe bancheta din dreapta se afla un alt bărbat de 40 ani, ambii din municipiul București.

La controlul efectuat asupra autoturismului s-a constatat că în portbagaj se aflau mai multe cutii învelite în folie de culoare neagră ce conțineau țigări de proveniență extracomunitară, pentru care, conducătorul auto și pasagerul din autoturism nu au putut prezenta documente legale de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la conducerea celor doi bărbați și a autoturismului identificat  la sediul Poliției Municipiului Rădăuți”, arată sursa citată.

contrabanda 2

În comunicat se mai precizează că în urma inventarierii, s-a constatat că în portbagajul autoturismului se afla cantitatea de 3100 pachete de țigări de proveniență extracomunitară ( 62.000 bucăţi ţigarete de contrabandă). Ţigările, în valoare de aproximativ 31.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul în valoare de circa 6.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi.

contrabanda 3

În cauză se efectuează cercetări faţă de  cei doi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.


Intră acum și în grupul de