Mai multe transporturi ilegale de lemn depistate de polițiștii suceveni și inspectorii Gărzii Forestiere


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control privind regimul silvic, la o societate comercială din comuna Slatina, administrată de un tânăr de 24 de ani, din localitate, ocazie cu care, s-a constatat faptul că, societatea a livrat fără documente de provenienţă, cantitatea de 218,03 m.c. lemn rotund de esență răşinoase și foioase, iar cantitatea de 57,41 m.c. lemn, era deţinută fără documente legale.

foto silvic 1

În acest caz s-a procedat la confiscarea valorică a cantităţii de 218,03 m.c. material lemnos, în valoare de 34.519 lei şi confiscarea fizică a cantităţii de 57,41 m.c. material lemnos, în valoare de 11.500 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Mălini.

Pentru neregulile constatate și încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi a H.G. nr.470/2014, societății comerciale i s-au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei.

 

Poliția Suceava mai arată că vineri  o patrulă din cadrul Posturilor de poliție Ostra și Stulpicani, a oprit pentru control pe DJ 177A, din comuna Ostra, autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani, care transporta material lemnos, respectiv lemn de foc de esență rășinoase.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta pentru control documentele de însoțire și de proveniență a materialului lemnos, a fost solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 7,59 m.c. lemn de foc.

Materialul lemnos în valoare de 683 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Stulpicani, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

Tot vineri, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit pentru control pe DN 2E, din comuna Cornu Luncii, autoutilitara condusă de un bărbat de 39 de ani, din comuna Mălini, care transporta material lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta pentru control documentele de însoțire și de proveniență a materialului lemnos, a fost solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 3,5 m.c. lemn de foc de esență fag.

Materialul lemnos în valoare de 402,5 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Mălini, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

Sâmbătă,  în timp ce acționa pe raza comunei Șcheia, o patrulă a oprit pentru control pe strada Pârâului din localitatea Sf. Ilie, autoutilitara condusă de un bărbat de 53 de ani, din comuna Vama, care transporta 4,15 m.c. cherestea rășinoase și 140 metri liniari lătunoaie rășinoase, fără documente legale de proveniență și transport.Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pătrăuți, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.foto silvic 2

În urma verificării documentelor autoutilitarei, patrula mixtă a constatat faptul că, aceasta are inspecția tehnică periodică expirată din data de 28.08.2016, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.125 lei, iar ca măsură complementară  i s-a reținut certificatul de înmatriculare.(N.B.)


Intră acum și în grupul de