Acțiune a Poliției în municipiul Rădăuți în noaptea de sâmbătă spre duminică. În câteva ore au fost depistați mai mulți șoferi băuți


Intră acum și în grupul de

În urma analizelor de risc ale IPJ Suceava şi Poliţiei Municipiului Rădăuţi poliţiştii au acţionat în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu efective sporite atât pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice cât şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în municipiul Rădăuți.

actiune Politie Radauti 1

Astfel, ca urmare a prezenţei sporite în teren nu au fost înregistrate fapte antisociale cu violenţă, iar mai mulţi şoferi fiind identificaţi în flagrant, înainte de a fi implicaţi în accidente rutiere.

Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 22.00-01.00, polițiștii Compartimentul Rutier, Biroului de ordine publică şi secţiilor de poliţie rurală arondate Poliţiei Municipiului Rădăuţi au organizat şi executat o acţiune în scopul combaterii consumului de alcool de către conducătorii auto autohtoni şi străini, prevenirea faptelor săvârşite cu violenţă în special pe fondul consumului de alcool, a furturilor din auto, a delictelor silvice  şi a contrabandei cu produse accizabile.

S-a acționat în patru filtre în zonele identificate cu risc criminogen ridicat, fiind constatate două infracţiuni şi aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.820 lei, din care 3 pentru consum de alcool, 3 pentru neoprire la semnal,  1 pentru lipsă RCA, 17 pentru alte abateri, 1 la Lg. 61/1991 şi 1 la OUG 34/2008 și au fost reţinute patru permise de conducere un certificat de înmatriculare şi au fost reţinute şi două plăcuţe de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, în jurul orei 22.50 a fost depistat un tânăr de 19 ani, din comuna Marginea, care conducea autoturismul pe str. Libertății din Rădăuți care a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit proces-verbal de contravenție și i s-a reținut permisul de conducere.actiune Politie Radauti 2

La ora 22.55 a fost depistat  un tânăr de 28 de ani, tot din comuna Marginea,  care conducea autoturismul pe str. 1 Mai din Rădăuți și a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi a fost condus la Spitalul Rădăuți în vederea recoltării de probe de sânge, dar a refuzat recoltarea.

Ulterior, în jurul orei 23.30 a fost depistat  un bărbat de 43 de ani, din comuna Frătăuții Vechi, care conducea autoturismul pe str. 1 Mai din Rădăuți și care a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, a fost condus la Spitalul Rădăuți în vederea recoltării de probe de sânge unde a refuzat recoltarea.

În jurul orei 00.58 a fost depistat  un tânăr de 27 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei,  care conducea autoturismul pe str. 1 Mai din Rădăuți, iar la testul cu aparatul alcooltest rezultatul a fost de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit proces-verbal de contravenție și i s-a reținut permisul de conducere.

În jurul orei 01.00 a fost  un tânăr de 23 de ani, din comuna Frătăuții Noi,  care conducea autoturismul pe str. 1 Mai din  Rădăuți a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit proces-verbal de contravenție și i s-a reținut permisul de conducere.

Astfel de acţiuni direcţionate în intervale orare stabilite vor continua şi în perioada următoare pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, siguranţa comunitară şi siguranţa rutieră fiind priorităţi permanente ale poliţiştilor, anunță Poliția Județeană Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de