Autoturism înmatriculat în Marea Britanie cu țigări de contrabandă de aproape 50.000 de lei, abandonat la Brodina


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au descoperit într-un autoturism abandonat, cu numere de înmatriculare de Marea Britanie, 4.360 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 48.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În acest caz sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Poliția de Frontieră Suceava a mai informat că, luni seara, în jurul orei 23.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pentru a intra în țară un tânăr 19 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, şofer de rezervă al unui microbuz marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în pereții microbuzului şi podea cantitatea de 1.025 pachete țigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

tigari podea microbuz

Țigările în valoare totală de aproximativ 1.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei.

Totodată, microbuzul în valoare de 16.000 lei a fost reţinut de către autorităţile vamale deoarece avea spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de