SJU Suceava va intra în anul 2017 într-un nou proces de reacreditare. În prezent, unitatea este acreditată la nivel maxim, II A


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava urmează să intre în anul 2017 într-un proces de reacreditare, însă până la demararea acestui proces, unitatea este inclusă într-un program- pilot pentru testarea instrumentelor de evaluare Ediţia a II-a a standardelor de acreditare a spitalelor.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că programul-pilot pentru testarea instrumentelor de evaluare Ediţia a II-a a standardelor de acreditare a spitalelor va fi derulat de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate.

El a explicat că includerea SJU Suceava în acest program este onorantă şi oferă posibilitatea de a fi printre primele unităţi spitaliceşti care intră în contact cu noile standarde de acreditare a spitalelor.

Râmbu a arătat că SJU Suceava a fost acreditat la nivelul II A printr-o hotărâre a Comitetului Director al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor din data de 29 octombrie 2012, iar în anul 2017 urmează să intre într-un proces de reacreditare.

Rambu

Managerul SJU Suceava a precizat că acreditarea SJU Suceava s-a realizat în conformitate cu prevederile Legii 95/ 2006, este valabilă pentru cinci ani şi este o condiţie obligatorie pentru spitale la încheierea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate.

El a spus că printr-o colaborare eficientă şi corectă între directorul medical şi medicii şefi de secţie, de compartimente şi laboratoare din spital pot fi îndeplinite toate criteriile şi condiţiile în vederea reacreditării SJU Suceava în anul 2017. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de