PDL striga fara „teama” ca impartirea banilor din bugetul CJ a fost politizata


Intră acum și în grupul de

Fostul vicepresedinte PD al Consiliului Judetean Suceava, senatorul Constantin Gheorghe a criticat miercuri, modul în care a fost votat bugetul pe 2008 a CJ spunând ca majoritatea covârsitoare a alesilor locali nu au facut altceva decât sa „voteze la foc automat”.

Constantin Gheorghe a fost prezent miercuri, la sedinta ordinara în care s-a votat bugetul si unde discutiile pe marginea repartizarii catre comune si orase a sumelor pentru echilibrare au durat doar 30 de minute. „Probabil ca asa se întâmpla când e vorba de ultimul mandat la Consiliu.

Sa rezolvi toate lucrurile în câteva zeci de minute nu mi se pare responsabil din partea majoritatii. Nu a existat o dezbatere reala, a defalcarii si cred ca toti s-au grabit sa voteze ca sa scape de povara discutiilor si a argumentelor”, a spus miercuri, într-o conferinta de presa, senatorul PD-L. Acesta este de parere ca au existat o serie de discutii si „presiuni” în vederea votarii acestui buget si ca se poate vorbi fara nici un fel de teama de o „politizare a împartirii banilor”.

El a spus ca sumele prevazute initial pentru localitati cu primari de la alte partide decât PSD, precum Suceava, Falticeni, Gura Humorului, Râsca, Ciocanesti sau Scheia, au fost diminuate si repartizate unor asezari cu primari PSD. Senatorul Gheorghe a exemplificat cu municipiul Radauti, care a primit un bonus financiar de 200.000 de lei.  
 
Cu 31 de voturi pentru si 5 împotriva, apartinând membrilor PDL, plenul Consiliului Judetean Suceava a aprobat în sedinta de miercuri, repartizarea fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale. Este vorba de o suma de 103 milioane de lei, provenita din cotele defalcate din TVA si impozitul pe venit. Dintre municipiile conduse de primari liberali, Suceava va primi de la judet 3 milioane 474 de mii de lei, Câmpulung Moldovenesc doua milioane 200 de mii, iar Falticeniul un milion 770 de mii. Orasul Gura Humorului, condus tot de un liberal, va beneficia de 855 de mii de lei, în timp ce municipiul Radauti, unde primarul este al PSD, va primi doua milioane 881 de mii de lei.

Presedintele PSD al Consiliului Judetean, Gavril Mîrza, a declarat ca banii au fost repartizati, dupa o analiza în Comisia de Buget-Finante, în functie de solicitarile consiliilor locale privind finantarea programelor de infrastructura si cofinantarea proiectelor de dezvoltare cu fonduri europene. Acesta a mai spus ca s-a avut în vedere si asigurarea de bani pentru functionarea normala a primariilor. 


Intră acum și în grupul de