Primarul Ion Lungu: O nouă cale de acces spre Burdujeni și un nou pod peste râul Suceava, ar urma să intre în funcțiune în 2018


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a fost identificată soluția pentru o nouă cale de acces dinspre zona centrală a Sucevei spre zona cartierului Burdujeni și spre Salcea, urmând să fie construit un nou pod peste râul Suceava.

El a explicat într-o conferință de presă că este necesară construirea celui de-al treilea pod peste râul Suceava pentru a se soluționa problematica fluidizării traficului rutier în special în zona care face legătura între zona centrală și cartierul Burdujeni.

Primarul a spus că noua cale de acces trece, în principal, pe terenuri care sunt ale ADS, pe strada Apeducatului, iar podul peste râul Suceava ar urma să aibă doar piloni de susținere pe teren privat.

El a arătat că a încercat să găsească soluția prin care să fie cât mai puține terenuri private de traversat pentru a nu se ajunge în situația cu exproprierile de la șoseaua de centură.

Ion Lungu

Primarul a mai spus că dorește ca documentația pentru acest proiect să fie finalizată în acest an, iar în bugetul din 2017 să fie alocate deja fonduri pentru lucrările de construcție, astfel încât în 2018 acest pod să fie dat în funcțiune.

„Numai o nouă legătură peste râul Suceava poate fluidiza traficul rutier”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de