Nechifor: Prima cursă Suceava-Bruxelles ar fi trebuit să zboare din 15 septembrie pentru că așa era discutat. Nu am idee ce s-a întâmplat pentru că din iunie este altcineva preşedinte


Intră acum și în grupul de

Fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, și-a exprimat, miercuri, surprinderea că nu se inaugurează, din 15 septembrie, prima cursă Suceava-Bruxelles așa cum s-a discutat în perioada în care era președinte al CJ Suceava și a negociat și cursele spre Londra sau Milano.

Flutur wizz avion dansatori buciume (51)

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Nechifor arată că deocamdată rămân doar destinațiile Londra și Milano și își exprimă regretul că Suceava se îndepărtează de a avea posibilitatea de a avea bază aeriană cu curse spre Roma, Torino, Barcelona, Munchen, Paris și Bruxelles.

„M-am uitat şi în seara asta pe site-urile de bilete de avion. Nici urmă de Suceava – Bruxelles, chiar dacă mâine (joi 15 septembrie n.r.) ar fi trebuit să aibă loc prima cursă pe această rută, aşa cum era discutat în perioada în care eram responsabil, inclusiv de aeroport, la Consiliul judeţean. Pe 3 august am avut prima cursă Milano – Suceava – Milano, pe 19 august prima cursă Londra – Suceava – Londra şi mâine  ar fi trebuit să fie legătura cu capitala Belgiei şi a Europei. Nu am idee ce s-a întâmplat pentru că din iunie este altcineva preşedinte, dar, din păcate, ne îndepărtăm de posibilitatea de a avea baza aeriană pe Suceava prin care să avem rute cu frecvenţe dese către destinaţii importante din Europa, aşa cum ar fi Roma, Torino, Barcelona, Munchen, Paris şi Bruxelles. Deocamdată doar Luton – Londra şi Milano – Bergamo, rute pe care le-am adus, împreună cu colegii din aeroport, în urma unor discuţii care au durat aproape un an”, scrie Nechifor pe pagina sa de socializare.

El consideră că județul Suceava ar trebui să participe la mai multe evenimente internaționale de promovare.

„Cred, în acelaşi timp, că e necesar să participăm la mai multe evenimente internaţionale de promovare şi chiar nu înţeleg de ce consiliul judeţean nu a mai mers la târgul de la Libramont – Provincia Luxemburg (Belgia) – deci Bruxelles, la târgul de la Milano (Italia) şi văd că nu se aude nici pash (nb n-am ştiut cum să scriu fără diacritice onomatopeea pâs) de Londra, unde, în mijlocul toamnei, are loc cel mai mare Târg de Turism al lumii – World Travel Market – Travel Trade Show (din 7 noiembrie). Şi vreau să vă spun că, în afară de Milano, celelalte erau deja luate în calcul încă de anul trecut, atunci când am fost la Barcelona şi la Dublin tot pentru discuţii despre dezvoltarea de noi rute pentru aeroportul Suceava. A, era să uit, se va merge în octombrie la un târg de construcţii la Munchen – bun şi ăla, cât de cât La final, aşa un sfat de debut de toamnă: sper că domnii de la Suceava să nu meargă exclusiv după logica şefului lor, Vasile Blaga, care spunea recent „nu vine un avion de pe Lună să aducă bani la PNL” pentru că, în ceea ce priveşte Suceava, turiştii chiar ar putea să vină cu avionul, nu doar în Luna diasporei, şi chiar ar putea să aducă bani pentru dezvoltarea economiei regionale. În rest: fasten your seat belt and enjoy your fly!”, încheie Cătălin Nechifor mesajul său.


Intră acum și în grupul de