Cazul de rabie cu numarul 9


Intră acum și în grupul de

Faptul ca judetul Suceava este „intens rabigen” începe sa devina un cliseu. Cazul cu numarul opt, înregistrat de la începutul anului a aparut joi, a aparut în exploatatia apartinând lui Fedorovici Ioan din comuna Stroiesti, judetul Suceava, a fost ucisa de catre câinii comunitari o vulpe.

Potrivit sefului DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a fost anunsat medicul veterinar concesionar care a preluat cadavrul si l-a adus de urgenta la LSV Suceava în vederea efectuarii examenului virusologic. „ În urma examenelor de laborator a fost eliberat buletinul de analiza, pozitiv pentru rabie „ a precizat Petrea Dulgheru, care a mentionat ca s-a efectuat ancheta epidemiologica, de catre medicul veterinar oficial zonal, si s-au dispus masurile specifice, s-au  aplicat substante dezinfectante pe toate locurile de contact cu materialul patologic.

Acesta a mai specificat ca despre acest episod de rabie au fost anuntate autoritatile sanitare umane judetene si locale si institutiile silvice. DSVSA Suceava mai anunta ca a fost reactivat Comandamentul antiepizootic local, si ca în focar se va efectua vaccinarea antirabica de completare a câinilor si pisicilor.

Specialistii DSVSA Suceava monitorizeaza în permanenta modul de implementare a actiunilor sanitare veterinare din focar.


Intră acum și în grupul de