Fotbal : FIFA lauda pe CFR Cluj


Intră acum și în grupul de

Turul extraordinar facut de CFR în acest sezon, profesionalismul conducatorilor Arpad Paszany si Iuliu Muresan, precum si ambitia cosmopolitului lot clujean nu au putut fi trecute cu vederea de forul mondial suprem. Facând o inevitabila referire la vampiri, site-ul oficial al FIFA lauda prestatia „feroviarilor”, titrând: „Transilvanenii continua sa viseze la titlu”.

„Când de gândesti la Transilvania, este dificil ca mintea sa nu te duca la povestile cu vampiri, devenite celebre în fictiune si în folclor. Cu toate acestea, daca cei de la CFR Cluj nu se abat de la drumul lor, aceasta regiune legendara a României poate genera un basm la fel de palpitant ca si povestea horror a lui Bram Stoker”, noteaza sursa citata, facând totodata referire si la monopolul Capitalei asupra fotbalului românesc: „Asta pentru ca acest putin cunoscut club din Cluj-Napoca, cel mare mare oras al Transilvaniei, este pe punctul de a pune punct dominatiei epice a Ligii I”.

Site-ul oficial al FIFA aminteste ca singura echipa care a reusit sa dea peste cap planurile „granzilor” din Bucuresti în ultimii 27 de ani este Universitatea Craiova, echipa din Banie câstigând titlul în 1981 si în 1991. „Cu toate acestea, istoria poate fi rescrisa, CFR Cluj conducând un campionat în care Rapid, echipa de pe locul doi, se afla la cinci puncte în spate, dupa 19 meciuri jucate din acest sezon”, continua sursa citata.  
FIFA nu poate trecere cu vederea nici senzationala campanie de achizitii a clujenilor din ultimul an. „Având un contingent de 22 de jucatori straini, CFR Cluj are toate sansele sa lupte sezonul viitor în cupele europene, la cel mai înalt nivel. Drept urmare, basmul transilvanean poate deveni foarte usor realitate”, conchide site-ul forului mondial.


Intră acum și în grupul de