Transportatorii suceveni și-au prezentat revendicările prefectului Constantin Harasim


Intră acum și în grupul de

Zeci de transportatori suceveni au protestat, joi dimineață, față de majorarea prețului la asigurările RCA, circulația în municipiul reședință de județ desfășurându-se cu dificultate.

camion-protest-40

85 de camioane au ajuns în jurul orei 09:30 în centrul orașului și au blocat, timp de trei ore, strada Nicolae Bălcescu.

O parte dintre tranportatori au protestat în fața Palatului Administrativ, șase reprezentanți fiind primiți de prefectul de Suceava, Constantin Harasim.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a spus că problemele lor le resimte și el în condițiile în care are patru mașini și că nota de probleme pe care aceștia au prezentat-o o va transmite Guvernului.

Potrivit declarației de avere, prefectul de Suceava deține un autoturism Mercedes A 160 CDI și o autoutilitară Volkswagen I35, achiziționate în 1999 precum și un BMW 730 cumpărat în 2005 și un Volkswagen Polo dobândit în 2007.

transportatori-protest-prefectura

El a declarat după întâlnirea cu reprezentanții transportatorilor că i s-a spus că în județul Suceava sunt 11.000 de cap tractor din care 5000 circulă în Europa, iar taxele sunt achitate în România, transportatorii fiind nemulțumiți de nivelul foarte mare al RCA care este de câteva ori mai mare decât în alte țări ale Uniunii Europene.

harasim-si-transportatorii-2

Prefectul a spus că transportatorii consideră „nedrept” nivelul RCA în România care va duce la falimentarea firmelor de transport și că solicită ca ASF să reconsidere aceste tarife.

Reprezentantul UNTRR pentru județele Suceava, Neamț și Bacău, Daniela Neamțu, a declarat după întâlnirea cu prefectul de Suceava că i-au transmis acestuia revendicările lor și au arătat că bugetul local se va diminua dacă firmele de transport vor fi falimentate.

Ea a menționat că reprezentanții transportatorilor s-au întâlnit și cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a spus că va transmite o adresă autorităților centrale prin care va atrage atenția că bugetele locale vor fi diminuate dacă firmele de transport vor intra în faliment.

Neamțu a mai declarat că transportatorii suceveni vor continua protestele până când solicitările lor vor fi rezolvate.

Ea și-a exprimat încrederea că transportatorii vor reuși în demersurile lor mai ales că s-au unit în toată țara.

Transportatorii suceveni au încheiat protestul fără incidente, circulația în municipiu revenind la normal în jurul orei 14.


Intră acum și în grupul de