Profesor sucevean reținut pentru trafic de influență. El este acuzat că a primit 600 de euro pentru a interveni ca o absolventă de liceu să promoveze examenul de Bacalaureat


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus reținerea pentru 24 de ore a unui profesor pe care îl acuză că ar fi luat 600 de euro pentru a interveni ca o absolventă de liceu să promoveze examenul de Bacalaureat în sesiunea în toamnă.

FOTO: Euro/Shutterstock.com
FOTO: Euro/Shutterstock.com

Potrivit procurorilor suceveni, Victor Jucan este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, dosarul fiind instrumentat de procurori împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Anchetatorii au stabilit că în prima parte a lunii august, Victor Jucan, care este cadru didactic, a fost contactat de o absolventă de liceu, care nu promovase anterior toate probele de la examenul de Bacalaureat şi care i-a solicitat să o ajute pentru a obţine diploma de bacalaureat, absolventa intenţionând să se înscrie la examenul de bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2016.

Profesorul a fost de acord, circumstanţe în care, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat, i-a pretins respectivei absolvente suma de 600 euro, promiţându-i că îi va asigura promovarea la proba de matematică a examenului de Bacalaureat, probă pe care absolventa urma să o susţină.

Jucan  a primit de la absolventă suma de 600 euro, în două tranşe, înainte de examen, pentru ca acesta să-şi exercite influenţa asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2016, pentru a-i asigura absolventei promovarea probei de matematică, precizează procurorii.

În acest caz cercetările sunt continuate în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale, mai arată sursa citată.

 


Intră acum și în grupul de