Nominalizarea Romaniei ca membru in Consiliul Consultativ al Fondului ONU pentru Democratie


Intră acum și în grupul de

Secretarul General al ONU,  Ban Ki-moon, a invitat recent România sa faca parte, pe parcursul anului 2008, din Consiliul Consultativ al Fondului ONU pentru Democratie (UNDEF), se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Gvernului.

Invitatia reprezinta o recunoastere a sprijinului substantial oferit de România pentru înfiintarea si activitatea Fondului, sprijin manifestat atât din punct de vedere politic, cât si – mai recent -, financiar.

UNDEF a fost înfiintat în iulie 2005 si a devenit operational ca urmare a deciziilor ultimului Summit ONU, din septembrie 2005.

Principalul obiectiv al Fondului îl reprezinta promovarea valorilor democratiei în lume prin finantarea proiectelor si programelor destinate consolidarii institutiilor de stat, respectarii drepturilor omului si asigurarii participarii cetatenilor la procesele de reforma democratica.

Din aceasta pozitie, România îsi propune sa încurajeze institutiile nationale si regionale, guvernamentale si neguvernamentale, sa prezinte proiecte specifice obiectivelor sus-mentionate si prioritatilor sale strategice, în vederea obtinerii de asistenta si finantare din partea UNDEF.

Detalii suplimentare asupra activitatii UNDEF pot fi obtinute la adresa web:    http://www.un.org/democracyfund/XWWhatisUNDEF.htm


Intră acum și în grupul de