Ecler

      Ingediente

      Aluatul  
       
      lapte 250 g 
      ulei 100 g 
      faina 125 g 
      oua 4 buc 
      zahar 2 linguri 
      sare 
      
      Crema 
      
      lapte 500 g 
      zahar 150 g 
      zahar vanilat 2 pachete 
      faina 50 g 
      galbenusuri 4 buc 
      unt 25 g 
      
      Glazura 
      
      unt 50 g 
      zahar pudra 3 linguri 
      cacao 3 linguri 
      apa 3 linguri

      Preparare:

      Aluatul.
      
      Se fierbe laptele cu uleiul, sarea si zaharul. Se adauga faina si se amesteca pâna se desprinde de pe peretii vasului (ca o mamaliguta). Se lasa la racorit si apoi se amesteca cu ouale întregi unul câte unul. Nu se pune un ou pâna ce celalalt nu a fost complet încorporat. Se fac formele si se dau la cuptor la foc mare 25-30 min. In primele 20 min nu se deschide cuptorul, deoarece aluatul oparit da înapoi foarte usor.