FOTO Parcul ”Trei Bărboși” din municipiul Suceava a fost reabilitat complet


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, luni, că s-au încheiat lucrările de reabilitare a Parcului de lângă Palatul de Justiție, cunoscut sucevenilor drept Parcul ”Trei Bărboși”.

”O nouă lucrare a fost finalizată. Parcul de lângă Palatul de Justiție (”Trei Bărboși”, cum este cunoscut de suceveni) a fost reabilitat complet. S-au schimbat bordurile, s-au pavat aleile și s-au înlocuit băncile. Pentru prima dată în municipiul Suceava s-au creionat din pavaj jocurile copilăriei, „X și O” și „Șotron”. De asemenea, în parc s-au adus și mese care, din construcție, dau posibiliatea de a se juca șah sau table”, a precizat Harșovschi pe pagina sa de socializare, unde a atașat fotografii de înainte și după finalizarea lucrărilor.

Potrivit datelor tehnice prezentate de viceprimarul Sucevei, în parc au fost montate pavele pe o suprafață de 1.250 de mp, iar pe o lungime de 750 de metri liniari au fost amplasate borduri mici.

Totodată pe aleile din parc au fost creionate din pavaj 11 șotroane și 5 jocuri ”X și O”, fiind montate un număr 28 bănci și 68 gradene din lemn.

Parcul de lângă Palatul de Justiție a fost modernizat de municipalitatea suceveană, din fonduri proprii.

Denumirea ”Trei Bărboși” vine de la cele trei monumente amplasate în parc, care reprezintă busturile lui Costache Negri (1812-1876), Mihail Kogălniceanu (1817-1891) și Alecu Russo (1819-1859), opere ale artistului Gheorghe Covalschi, dezvelite în anul 1973.

Cele trei busturi sunt realizate din bronz, au înălțimea de 1,10 metri fiecare și sunt amplasate pe socluri de beton cu înălțimea de 2,05 metri.


Intră acum și în grupul de