Primăria Gura Humorului primește în proprietate drumuri auto forestiere spre fortificaţia medievală din Pădurea Bogdăneasa


Intră acum și în grupul de

Guvernul a decis, luni, să trasfere două drumuri auto forestiere şi a terenurilor aferente acestora din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al orașului Gura Humorului.

Popas romaniuc ursaciuc harasim caricaturi umor (18)

Pentru terenurile aferente drumurilor auto forestiere menţionate, Consiliul local al orașului Gura Humorului asigură respectarea regimului silvic, fiind interzisă schimbarea categoriei de folosinţă silvică şi a destinaţiei acestor terenuri, potrivit legii se arată în HG care menționează că transferul se va face în termen de 30 de zile de la emiterea actului.

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat, luni, că este vorba de două drumuri forestiere Bogdăneasa și Picioru Înalt care asigură accesul către fortificația medievală din Pădurea Bogdăneasa.

El a explicat că drumurile respective trebuie întreținute și că au fost afectate de inundații, iar Primăria nu a putut interveni pentru că nu poate face investiții în drumuri care nu îi aparțin.

Primarul a spus că după ce vor fi preluate în proprietatea Primăriei Gura Humorului drumurile vor fi modernizate urmând să fie găsită finanțarea pentru aceste investiții.

Un drum forestier care va fi preluat de Primăria Gura Humorului asigură accesu spre fortul principal al unei fortificații medievale din Gura Humorului.

Potrivit primarului Marius Ursaciuc, cercetători din cadrul Universităţii din Suceava care au studiat mai multe acte din arhiva Imperiului Habsburgic aflată la Viena au găsit documente în care este prezentat sistemul de fortificaţii al oraşului Gura Humorului construit la mijlocul secolului al XVIII-lea dar că  în prezent, se cunoaşte doar existenţa fortului principal, iar potrivit documentelor din arhivă, Gura Humorului era cea mai fortificată localitate din Imperiul Habsburgic, fiind construite 14 forturi.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de