50 de milioane de euro, necesari pentru reabilitarea sistemului de termoficare din municipiul Suceava. Jumătate din sumă va fi alocată de Guvern


Intră acum și în grupul de

50 de milioane de euro sunt necesari pentru reabilitarea sistemului de termoficare din municipiu, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, precizând că jumătate din această sumă ar urma să fie alocată de Guvern, iar pentru restul finanțării municipalitatea va depune proiecte prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

ion lungu (4)

Edilu-șef a arătat în cadrul unei conferințe de presă că până în prezent, în municipiul Suceava au fost reabilitate  35 la sută din rețelele de termoficare și punctele termice și că municipalitatea se pregătea să acceseze fonduri pentru continuarea reabilitării sistemului de termoficare pe axa de energie verde, „Energie curată și eficiență energetică” care fusese inclusă în proiectul din 2014 și viza producătorii de energie termică cu biomasă sau biogaz, cum este cazul municipiului Suceava, dar care însă nu s-a mai regăsit în ghidurile publicate.

Potrivit lui Lungu, acum municipalitatea va încerca să obțină finanțare de 25 de milioane de euro prin POIM, în condițiile în care alți 25 de milioane de euro îi va obține de la bugetul de stat.

Astfel, el a spus că a încheiat cu Ministerul Dezvoltării un contract de finanțare de 96 de milioane de lei până în 2020 pe programul Termoficare 2006-2020, din care 18 milioane de lei vor fi alocați în 2017, 21,6 milioane de lei în 2018, 25,9 milioane de lei în 2019 și 31,1 milioane de lei în 2020.

Primarul Ion Lungu consideră că în 2020 întregul sistem de termoficare al municipiului Suceava va fi reabilitat, iar  populația va beneficia de servicii de calitate și la un preț convenabil în condițiile în care pierderile vor fi reduse la maxim, iar energia termică este produsă prin folosirea de biomasă. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de