Acasă Actualitate Mărirea alocaţiilor gărzilor medicilor din SJU Suceava va avea impact bugetar de...

Mărirea alocaţiilor gărzilor medicilor din SJU Suceava va avea impact bugetar de 300.000 de lei pe lună


Intră acum și în grupul de

Medicii din Spitalul Judeţean de Urgenţă au semnat contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru efectuarea gărzilor, iar impactul bugetar pentru spitalul sucevean pentru mărirea alocaţiilor gărzilor va fi de 300 000 de lei pe lună.

UPU SMURD Suceava 2



Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că medicii au semnat contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru efectuarea gărzilor, listele de gărzi au fost completate pentru luna septembrie, iar în prezent în fiecare secţie se realizează listele cu gărzile pentru luna octombrie.

Ardeleanu a spus că impactul bugetar pentru măririle alocaţiilor gărzilor medicilor este de aproximativ 300 000 de lei pe lună, aceste majorări urmând să intre în vigoare de la 1 octombrie 2016.

“Plata lor se va face cu avansul sau cu lichidarea lunii octombrie. Suma totală care va fi destinată gărzilor va creşte de la 370 000 de lei pe lună în prezent  la 670 000 de lei pe lună”, a explicat Ardeleanu.

El a mai spus că numărul rezidenţilor care optează să se pregătească în cadrul secţiilor SJU Suceava este fluctuant explicând că în cadrul programului lor de pregătire rezidenţii urmează nişte  module, unele dintre acestea  neputând fi efectuate decât în Centrul Universitar Iaşi, sub îndrumarea unui profesor universitar, a unui medic primar sau a unui medic doctor în ştiinţe medicale, însă în anii IV sau V de rezidenţiat medicii rezidenţi pot opta să facă pregătirea pentru anumite perioade de timp în secţiile Spitalului Judeţean Suceava.

“Noi întotdeauna am pledat pentru venirea lor, mai ales dacă intenţionează să fie cunoscuţi într-un spital pentru a dobândi un post, dacă sunt rezidenţi fără post, pentru că existau rezidenţi fără post care intrau în programul de rezidenţiat, făceau programul de rezidenţiat, dădeau examenul de medic specialist, după care aveau piaţa liberă şi puteau să opteze pentru un spital sau există medici rezidenţi care concurează pe post pentru un anumit spital, iar spitalul respectiv are cumva o obligaţie, este cointeresat şi financiar, susţine o parte din salariul medicului rezident, atunci, sigur, are interes ca pe acel medic să şi-l fidelizeze, să-l aducă în anul IV sau V de rezidenţiat în secţiile spitalului judeţean. Noi având aproape la conducerea fiecărei un medic primar şi câteodată şi dorctor în ştiinţe medicale, putem primi rezidenţi din ani finali având această abilitate de a-i pregăti, la unele secţii pot face gărzi, la altele nu”, a mai spus Ardeleanu.

Reamintim că noua grilă privind plata gărzilor medicilor se va aplica începând cu data de 1 octombrie 2016, iar la SJU Suceava o gardă efectuată de un medic aflat în ultimii doi ani de rezidenţiat va fi plătită cu 904 lei în zilele de week-end şi cu 560 de lei în timpul săptămânii, un medic specialist ar putea primi 1200 de lei pentru garda efectuată la sfârşit de săptămână şi de 770 de lei în cursul săptămânii, iar un medic primar cu vechime de peste 20 de ani ar putea primi 1600 de lei pentru garda din week-end şi 1000 de lei pentru cea din cursul săptămânii.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version