Doi botoșăneni, cercetați pentru contrabandă în formă agravantă după ce polițiștii de frontieră suceveni au găsit țigări de peste 10.000 de lei în microbuzul cu care se deplasau


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați din municipiul Botoșani sunt cercetaţi pentru contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări depistată de polițiștii de frontieră suceveni în microbuzul cu care aceștia se deplasau a fost ridicată în vederea confiscării.

tigari contrabanda perete despartitor microbuz(4)
FOTO: arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, în cursul zilei de joi, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.40, a fost identificat în trafic, pe raza localităţii Gălăneşti, un microbuz marca Mercedes Vito, despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

”Drept urmare, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control microbuzul în cauză, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 31 ani,  fiind însoţit de un alt bărbat de 32 de ani, ambii domiciliaţi în municipiul Botoşani.

În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au observat în portbagajul microbuzului două colete care conţineau ţigări de contrabandă, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor doi bărbaţi împreună cu maşina la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor”, arată Ilie Poroch-Serițan.

El a mai precizat că în urma controlului amănunţit asupra microbuzului, a fost descoperită cantitatea de 1.060 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

”Ţigările în valoare de 10.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării,  microbuzul în valoare de 15.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus, iar cei doi cetăţeni români sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă”, a menționat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava.

De asemenea, el a mai adăugat că pe timpul unei misiuni desfăşurate la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit şi confiscat 1.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 16.500 lei.

”În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a mai arătat Ilie Poroch-Serițan.


Intră acum și în grupul de