(VIDEO) Primul ajutor în accidentul în care a fost implicată o ambulanță SMURD a fost acordat de un colonel din ISU Suceava care mergea spre casă

Colonelul Radu Ţipişcă, şeful Serviciului Prevenire din cadrul ISU Suceava, care se afla în drum spre casă a acordat primul ajutor medical victimelor din accidentul produs vineri după amiaza în Adâncata după ce un autoturism Renault Clio a intrat într-o ambulanță SMURD, opt persoane fiind rănite.

accident-isu-smurd-5

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Dan Moroşanu, a precizat că un grav accident rutier s-a produs vineri după amiază, în satul Călugăreni, comuna Adâncata.

Astfel, un autoturism, în care se aflau patru persoane a intrat pe contrasens într-o curbă deosebit de periculoasă, izbindu-se frontal de o ambulanţă SMURD aflată în misiune.  Impactul a fost deosebit de violent, în urma acestuia au rezultat mai multe victime.

La faţa locului, s-au deplasat militarii de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, cu patru autospeciale (o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport persoane şi victime multiple şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă echipată cu utilaje de descarcerare) şi două ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava.accident-isu-smurd-3

Până la sosirea salvatorilor, colonel Ţipişcă Radu, şef Serviciu Prevenire din cadrul ISU Suceava, care se deplasa în drum spre domiciliu a acordat primul ajutor medical victimelor. Ulterior s-a constatat că numărul victimelor accidentului a fost de opt, nouă fiind numărul persoanelor implicate în accident.

Pompierii militari au luat măsurile specifice de siguranţă, concomitent cu operaţiunile de acordare a primului ajutor medical. Toate victimele se aflau în stare de conştienţă, au fost transportate la UPU Suceava fiind supuse la investigaţii medicale amănunţite.

Angajații ISU de pe ambulanţa SMURD au suferit răni uşoare urmând a fi investigaţi la UPU Suceava.(N.B.)