O firma americana este interesata sa investeasca in dezvoltarea Aeroportului „Stefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Grupul de firme american ANYC Group Inc. si-au aratat disponibilitatea de a investi în dezvoltarea Aeroportului Suceava si au propus Consiliului Judetean Suceava un parteneriat în vederea realizarii unei zone de liber-schimb în perimetrul aeroportului, dupa cum o mentionat presedintele Consiliului Judetean Suceava. Acesta a anuntat, marti, ca a avut, saptamâna trecuta, discutii cu reprezentantii grupului de firme american ANYC Group Inc., care si-a anuntat intentia de a participa la dezvoltarea Aeroportului sucevean.

El a spus ca grupul de firme american a propus administratiei judetene un parteneriat pentru constructia unei zone de liber-schimb în perimetrul aeroportului.

Mîrza a precizat ca CJ Suceava va analiza toate propunerile care au fost înaintate si va stabili o strategie dupa ce firma germana K+P va prezenta studiul de fezabilitate pentru modernizarea aeroportului sucevean.

Reprezentanti ai administratiei sucevene au stabilit, în luna iunie 2007, cu cei ai firmei germane K+P, ce a realizat Terminalul doi al Aeroportului international din Munchen, cele trei etape ale proiectului de modernizare si reabilitare a aeroportului din Suceava.

Derularea acestui proiect presupune o desfasurare pe trei etape, de elaborare a unui plan de marketing, care sa precizeze nevoile reale de transport pasageri si marfa în urmatorii 25 de ani, urmat de realizarea unui master plan din care sa rezulte planurile tehnice, de securitate si de conformitate cu reglementarile internationale din domeniul aviatiei civile si care sa propuna variante diferite de realizare, cu costurile aferente urmând apoi executia propriu zisa, dupa ce, în prealabil va fi operationala finantarea din fonduri structurale sau din fonduri sindicalizate de la banci si fonduri de investitii.  
La Aeroportul Suceava trebuie efectuate investitii de reabilitare si prelungire a pistei de la 1.800 la 2.400 de metri, modernizarea sistemului de balizaj si a cladirii aerogarii.


Intră acum și în grupul de