Votarea bugetului judetului e „OK” in opinia PSD si PNL


Intră acum și în grupul de

Organizatiile sucevene ale PSD si PNL au criticat atitudinea prefectului de Suceava Orest Onofrei, dupa ce acesta a amenintat marti, ca se va adresa instantei de contencios administrativ, în cazul în care Consiliul Judetean nu va reanaliza hotarârea luata saptamâna trecuta privind repartizarea fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale. Prefectul Onofrei si-a motivat demersul prin faptul ca la împartirea banilor nu ar fi fost respectate conditiile legale.

Astfel, consilierii judeteni liberali suceveni considera ca nu sunt motive pentru ca bugetul judetului sa fie atacat de Prefectura si apreciaza ca adoptarea bugetului, în favoarea caruia au votat 31 din cei 36 de consilieri, s-a facut legal.

Liderul grupului PNL din CJ Suceava, Bogdan Cristache, a declarat, miercuri, într-o conferinta de presa ca nu întelege actiunea prefectului de Suceava, Orest Onofrei, care a declarat ca are îndoieli în privinta legalitatii adoptarii bugetului judetului pe anul 2008 si verifica conditiile în care acest buget a fost adoptat.

„Acest buget a fost întors pe toate fetele si nu am gasit nici un motiv sa nu-l votam”, a spus Bogdan Cristache.

Acesta a mai spus ca este „suparat” pe prefect, care a facut parte din prima echipa de consilieri judeteni PNL din mandatul 2004, în care se mai gaseau atunci pe lânga Gheorghe Flutur si alte persoane care acum se afla în PDL si , care, pe rând au renuntat la mandate dupa ce au obtinut alte functii.

Liberalul Cristache a mentionat ca a constatat ca vechea echipa a consilierilor PNL care acum sunt în PDL nu a avut o strategie judeteana bine definita pentru administrarea judetului si ca singurul mod de actiune a fost de a vota împotriva si sa provoace scandaluri astfel încât sa fie afectata credibilitatea conducerii CJ Suceava.

Acesta a afirmat ca, de fapt, strategia celor care acum sunt în PDL a fost sa decredibilizeze PNL.

Cât îl priveste pe, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, acesta a declarat ca prefectul poate verifica doar legalitatea acestui act si nu modul de distribuire a sumelor de bani.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a anuntat, marti, ca exista unele semne de întrebare privind legalitatea aprobarii bugetului judetului Suceava pentru anul 2008 aratând ca sumele ar fi fost alocate fara respectarea criteriilor stabilite, motiv pentru care se verifica legalitatea adoptarii acestui buget.

El a spus ca unul din criteriile importante în baza carora s-au alocat sumele pentru localitati, cel al gradului de încasare a sumelor la bugetele locale, ar fi fost încalcat întrucât datele Directiei Generale a Finantelor Publice Suceava nu coincid cu cele prezentate în Consiliul Judetean.


Intră acum și în grupul de