Căminul de bătrâni din Solca va primi din nou bani din fondul de rezervă al CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Conducerea Consiliului Județean Suceava a inițiat un proiect de hotărâre prin care să fie alocată din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția instituției, a sumei de 110.000 lei, necesară acoperirii parțiale a cheltuielilor de funcționare ale Căminului de bătrâni din orașul Solca.

batrani caminul Solca

Primăria Solca a solicitat, oficial, la sfârșitul săptămânii trecute sprijin  financiar  pentru susținerea financiară a cheltuielilor de funcționare aferente Căminului pentru Persoane Vârstnice Solca, a anunțat, luni, CJ Suceava.

În acest cămin, care funcționează sub autoritatea Ministerului Muncii și Primăriei Solca, dar nu mai este finanțat din octombrie 2015, sunt instituționalizați 65 de asistați din localități ale județului, majoritatea fără locuință și fără rude, iar o parte fiind imobilizați la pat.

Consiliul Judeţean Suceava a mai alocat, în luna aprilie, un ajutor de urgenţă de 166.000 de lei Căminului de bătrâni din oraşul Solca unde asistaţii rămăseseră fără mâncare şi fără utilităţi după ce instituția a rămas fără finanțare.

Căminul pentru persoane vârstnice din Solca a fost înfiinţat în toamna anului 2011, în fostul Spital de Boli Cronice, printr-un program al Ministerului Muncii, şi a funcţionat de la început la capacitate maximă.

Durata programului a fost până în octombrie 2015, când Ministerul Muncii a anunţat că acesta se prelungeşte cu încă doi ani, dar prelungirea nu a fost avizată de Ministerul de Finanţe.

În prezent, principala sursă de finanţare reprezintă 60 la sută din pensiile bătrânilor cazaţi, majoritatea având pensii sociale, iar şapte nu au nici un venit. Din cota din pensii se strâng lunar circa 30.000 de lei în condiţiile în care necesarul minim lunar de finanţare al căminului este de 98.970 de lei. (N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de