Terenul de sport de la Centrul social Maria Ward din Rădăuți a fost inaugurat


Intră acum și în grupul de

La Centrul Maria Ward din Rădăuţi, a avut loc luni după-amiază, inaugurarea unui teren de sport., sponsorii proiectului fiind Air France, L’Ecole de Provence, Asociaţia Graines de Joie și Holzindustrie Schweighofer.

inaugurare-teren-sport-maria-ward-5

Potrivit sorei Felicitas Butacu, evenimentul a cuprins momentul de tăiere a panglicii, binecuvântarea ţinută de părintele paroh Aurel Iştoc, cuvântările coordonatoarelor centrului şi ale celora care au sprijinit proiectul, precum şi un scurt program artistic oferit de copii.

”Acum doi ani, noul Centru Maria Ward a fost construit pe fostul teren de sport al vechiului centru. Dar pentru nevoia joacă a copiilor trebuia un spaţiu mult mai larg. Astfel am fost nevoiţi, ca pe locul fostului centru, să construim acest teren de sport.

În primăvara anului acesta am reuşit să demăram proiectul. Atunci am fost nevoiţi să dărâmăm centrul vechi şi anexele, lucru pe care l-am reuşit doar într-o săptămână, cu ajutorul unui grup de voluntari. Toate aceste materiale au fost donate către două familii din Frătăuţii Vechi cărora tocmai le arsese casa.

inaugurare-teren-sport-maria-ward-7

inaugurare-teren-sport-maria-ward-6

În două luni jumătate am reuşit să construim o mare bucurie a copiilor – terenul de sport. Pe lângă acesta era nevoie de anexe şi beci pentru depozitarea tuturor celora necesare centrului, obiective care au fost toate realizate. Nu am fi reuşit să adunăm fondurile necesare, dacă sponsorii noştri, Air France, L’Ecole de Provence, Asociaţia Graines de Joie şi firma Holzindustrie Schweighofer nu ar fi crezut în misiunea noastră de ajuta aceşti copii aflaţi în dificultate.

Pentru noi este o minune că acest proiect s-a realizat atât de repede – aceasta datorită oamenilor cu inimă generoasă care au înţeles că a ajuta un copil înseamnă a-i da o speranţă să aibă un viitor mai bun.

Mulţumim tuturor celor prezenţi pentru că au fost părtaşi la bucuria noastră!”, a declarat sora Felicitas Butacu.

inaugurare-teren-sport-maria-ward-1

La Centrul Maria Ward, sub coordonarea surorilor din Congregatio Jesu, a personalului angajat specializat cărora li se alătură elevi și profesori voluntari, se oferă ajutor pentru aproape 50 de copii din municipiul Rădăuţi. Cei mici beneficiază de ajutor la efectuarea temelor și a sarcinilor școlare, rechizite  și activități cultural-educative; un supliment alimentar zilnic și ocazional un pachet alimentar pentru familie; educație igienico-sanitară și materiale de igienă personală; asistență medicală și suport financiar pentru achiziționarea tratamentului medical; orientare profesională și asistență socială acordată familiilor lor; programe cultural-educative și activități de formare civică cu caracter ecologic; logoterapie, terapie și consiliere socială.

 


Intră acum și în grupul de