Patru contrabandiști ucraineni, reținuți cu focuri de armă de polițiștii de fontieră suceveni, în apropiere de Mușenița


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat șase cetățeni ucraineni care încercau să introducă ilegal peste frontiera verde 4.800 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Pentru reținerea a patru dintre ei polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au declanșat  în cursul zilei de miercuri o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

”Astfel, în jurul orei 05.40, lucrătorii noștri au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea graniței cu Ucraina, pe direcția localității Mușenița, un grup de persoane care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

dsc_0047

Drept urmare, polițiștii de frontieră au folosit, conform prevederilor legale, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical”, a declarat Serițan, precizând că polițiștii de frontieră au reținut patru tineri, cetățeni ucraineni, unul în vârstă de 18 ani şi trei de 17 ani.

Polițiștii de frontieră au procedat la cercetarea zonei si au depistat un autoturism marca Mitsubishi Shogun înmatriculat în Marea Britanie şi mai multe colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului pentru cercetări.

”În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 3.500 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de 41.650 lei, au fost confiscate, iar autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun în valoare de aproximativ 5.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului.

Celor patru ucraineni, polițiștii de frontieră le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

De asemenea, față de persoanele în cauză s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă”, a arătat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava.

Totodată, el a mai menționat că joi dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus în cooperare cu cei din cadrul S.P.F. Siret, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

”Astfel, în jurul orei 01.40, lucrătorii noștri au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, pe direcția localității Frătăuții Noi, două persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând colete voluminoase.

dsc_0002

La faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la reținerea celor două persoane, o femeie în vârstă de 26 de ani şi un tânăr de 19 ani, ambii cetățeni ucraineni.

În zona respectivă lucrătorii noștri au descoperit două colete, care conțineau cantitatea de 1.300 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 13.100 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi ucraineni sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat”, a declarat Ilie Poroch-Serițan.

De asemenea, el a mai adăugat că în urma misiunilor desfășurate la frontiera de stat pe linia combaterii contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Izvoarele Sucevei au descoperit și confiscat 2.000 pachete cu ţigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare totală de 20.000 lei.

dsc_0027

Și în acest caz, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 


Intră acum și în grupul de