(FOTO) Târgul de toamnă „Produs în Bucovina” lansat de Gheorghe Flutur, în prezența președintelui regiunii Cernăuți și al ambasadorului Thailandei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a deschis, vineri, Târgul de toamnă „Produs în Bucovina” care se organizează până duminică în parcarea Iulius Mall din Suceava anunțând că odată cu această manifestare se lansează „Cămara Bucovineană”, dar și „Crăciun în Bucovina”.targul-de-toamna-produs-in-bucovina-47

La această acțiune au fost prezenți președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ivan Muntean, ambasadorul Thailandei în România, Komgrit Varakamin, dar și reprezentanți din diaspora.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la deschiderea târgului că poate prezenta salutul întregii Bucovina pentru că la manifestare participă și reprezentanții regiunii Cernăuți, dar și președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ivan Muntean.

Flutur a spus că împreună cu Muntean să participe împreună la un eveniment de suflet, iar acest lucru s-a întâmplat.

„Ne-am propus de mult să participăm împreună la un eveniment de suflet și așa cum am vorbit cu președintele Ivan Muntean, ne vom întoarce și la Cernăuți cu un astfel de eveniment pentru că avem o obligație morală față de zona Bucovinei, să o știe o țară întreagă, o lume întreagă. Acum, la Târgul de toamnă vorbim despre gastronomie, despre bucatele din Bucovina”, a spus Flutur.

El a spus că la târg sunt prezenți și meșteșugarii care arată ceea ce are sfânt Bucovina, autencitatea.

Totodată, Flutur a spus că va fi lansată și Cămara bucovineană atât de încărcată, dar și programu Crăciun în Bucovina ca să știe oamenii că se merită și are rost să parcurgi câteva sute de kilometri să faci sărbătorile de iarnă în Bucovina.

Gheorghe Flutur a mai spus că trebuie promovate produsele bucovinene.

„Să devenim mai activi în a promova produsele din Bucovina și să intrăm cu ele în marile magazine din țară și din străinătate că merită”, a spus Flutur.

El le-a spus celor prezenți că manifestările vor fi diverse pe parcursul celor trei zile, iar sâmbătă seara, va fi făcut un foc de tabără și va fi organizată o seară a Bucovinei, cu formații din toate vetrele folclorice și cu cele din Cernăuți.

„Toate sunt sub sigla autenticului. Tradiții și obiceiuri la ele acasă”, a spus Flutur.

Președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ivan Muntean, a transmis salutut celor din regiunea Cernăuți și a spus că recent și la Cernăuți a fost organizat un târg de toamnă al Bucovinei.

El a mulțumit pentru invitația de a participa la această acțiune, dar a mulțumit și celor care au trudit pentru ca roadele câmpului să fie acum prezentate în cadrul târgului.(N.B.)

Citește și programul evenimentului


Intră acum și în grupul de