Instalatia electrica improvizata la o sura a facut „prapad” intr-o gospodarie din Straja


Intră acum și în grupul de

Garda de Interventie Vicovu de Sus împreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta din comunele Straja si Falcau au intervenit cu patru autospeciale, sâmbata dimineata, pentru localizarea si stingerea unui incendiul izbucnit într-o gospodarie din Straja. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava la sosirea garzii de interventie, la locuinta lui T. Petru, incendiul se manifesta la adapostul de animale si sura acestuia, construite din lemn si acoperite cu sindrila, pe o suprafata de 120 mp. De asemenea, mai ardeau acoperisul casei pe o suprafata de 20 mp si doua magazii cu suprafata de 75 mp, existând pericolul ca focul sa se extinda la doua case de locuit învecinate.  
Incendiul a fost lichidat dupa doua ore, flacarile distrugând acoperisul casei pe o suprafata de 20 mp, adapostul de animale si sura pe o suprafata de 120 mp, doua magazii cu suprafata de 75 mp si aproximativ 4 tone de furaje.  
Potrivit ISU „Bucovina” Suceava din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efectul termic produs de instalatia electrica improvizata folosita la iluminarea surei.  
Pompierii au reusit sa salveze casa de locuit si anexele în valoare de aproximativ 200.000 lei, dar în urma incendiului au murit doua animale, un cal si o vaca, pagubele totale ridicându-se, din primele estimari ale proprietarului, la cca. 50.000 lei.  


Intră acum și în grupul de