Virginel Iordache ii cere ministrului Adomnitei demiterea secretarei de stat Zvetlana Preoteasa


Intră acum și în grupul de

Presedintele organizatiei municipale PSD Suceava, Virginel Iordache, fost inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean a solicitat, luni, ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, sa o demita pe Zvetlana Preoteasa, secretar de stat în acest minister pe probleme de învatamânt preuniversitar. Motivul invocat de Virginel Iordache a fost acela ca, la întâlnirea de acum o saptamâna, aceasta a tratat cadrele didactice cu „total dispret”.

Iordache a aratat ca secretarul de stat Zvetlana Preoteasa a acordat cadrelor didactice sucevene doar 45 de minute pentru a dezbate pachetul de legi ale educatiei în timp ce ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a discutat cu cadrele didactice sucevene cinci ore pe marginea acestor propuneri.

Fostul inspector scolar adjunct a apreciat ca în Ministerul Educatiei este „o mare dezordine”, iar Zvetlana Preoteasa nu are capacitatea de a dialoga, de a modera si nici nu cunoaste problemele din învatamântul preuniversitar.

Virginel Iordache a cerut demiterea secretarului de stat pentru ca aceasta nu a avut „onoarea” sa demisioneze din functie.

„Cristian Adomnitei ar trebui sa ramâna în istoria ministerului cel putin cu un act de curaj”, a spus în final liderul PSD.


Intră acum și în grupul de