Virginel Iordache ii cere ministrului Adomnitei demiterea secretarei de stat Zvetlana Preoteasa

Presedintele organizatiei municipale PSD Suceava, Virginel Iordache, fost inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean a solicitat, luni, ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, sa o demita pe Zvetlana Preoteasa, secretar de stat în acest minister pe probleme de învatamânt preuniversitar. Motivul invocat de Virginel Iordache a fost acela ca, la întâlnirea de acum o saptamâna, aceasta a tratat cadrele didactice cu „total dispret”.

Iordache a aratat ca secretarul de stat Zvetlana Preoteasa a acordat cadrelor didactice sucevene doar 45 de minute pentru a dezbate pachetul de legi ale educatiei în timp ce ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a discutat cu cadrele didactice sucevene cinci ore pe marginea acestor propuneri.

Fostul inspector scolar adjunct a apreciat ca în Ministerul Educatiei este „o mare dezordine”, iar Zvetlana Preoteasa nu are capacitatea de a dialoga, de a modera si nici nu cunoaste problemele din învatamântul preuniversitar.

Virginel Iordache a cerut demiterea secretarului de stat pentru ca aceasta nu a avut „onoarea” sa demisioneze din functie.

„Cristian Adomnitei ar trebui sa ramâna în istoria ministerului cel putin cu un act de curaj”, a spus în final liderul PSD.