Fotbal : Dinamo si Rapid invinse de bulgari


Intră acum și în grupul de

Daca la nivel inter-tari, „tricolorii” s-au calificat la Campionatul European din aceasta vara, în dauna nationalei bulgare, vecinii nostri de la Sud de Dunare si-au luat revansa pe fotbalul românesc în partidele amicale din aceasta pauza competitionala. Atât campioana Dinamo cât si echipa clasata pe locul trei în sezonul trecut, Rapid, au fost învinse de bulgari, în doua partide disputat în Turcia si respectiv în Cipru.

 
Dinamo – Litex Loveci 2-5

Dinamo a pierdut cel de-al treilea amical din cantonamentul din Antalya, în fata celor de la Litex Loveci, scor 2-5. Golurile dinamovistilor au fost înscrise de Ionel Danciulescu (65) si Ianis Zicu (70). Tehnicianul Cornel Talnar a început partida cu urmatoarea formula: Lobont – Stoican, Moti, Pekaric, Pulhac – Torje, Ropotan, Cristea, Bostina – Bratu, Miranda. Pe parcursul partidei au mai evoluat: L. Goian, Izvoranu, Musat, Zicu, Vranjkovic, C. Munteanu, Danciulescu, L. Ganea, Bucsa si Blay. În minutul 25, în urma unui fault mai dur, Adrian Cristea a primit cel de-al doilea cartonas galben si a fost eliminat, dar Cornel Talnar a avut posibilitatea sa îl înlocuiasca si l-a trimis în teren pe Vranjkovic. La aceeasi faza, nemultumiti de maniera de arbitraj, oficialii dinamovisti au scos echipa de pe teren. Dupa câteva minute s-au razgândit, dar când au revenit pe teren brigada de arbitri plecase. Preparatorul fizic al dinamovistilor, Marco Oneto, a fost cel care a mers dupa cavalerii fluierului si a reusit sa îi aduca înapoi, iar partida s-a reluat. În aceasta partida au evoluat pentru prima oara si noile achizitii ale lui Dinamo, sârbul Nino Pekaric si argentinianul Osvaldo Miranda, care au fost adusi în “Stefan cel Mare” în aceasta iarna.

 
Rapid – Levski Sofia 2-3

Desi Rapidul a pierdut la un singur gol diferenta partida cu Levski Sofia, rezultatul înscris la final pe tabela, 2-3, este unul mincinos, bulgarii jucând mult mai bine si dominând clar formatia giulesteana. Golurile alb-visiniilor au fost marcate de Emil Dica, în minutul 11, dintr-un penalti obtinut de Griffiths, si Boya (63), în timp ce bulgarii au marcat printre Joazinho (22), Jean Carlos (40) si Dimitrov (45 ). Antrenorul Mircea Rednic a început meciul cu urmatorul “11”: Andrade – I. Stancu, Maftei, Leonard, Bozovic – E. Dica, N. Grigore, Herea, Griffiths – Burdujan, Despotovic. Au mai jucat: C. Lazar, Marinescu, M. Constantin, Boya, Sapunaru, Cesinha, Grigore, Rubins, Pancu si Raduta. În minutul 85, Sapunaru a fost eliminat de arbitru dupa ce a avut o interventie dura asupra unui adversar. Pentru Rapid a evoluat si letonul Andrej Rubins, aflat în probe. Acesta a intrat la pauza, însa evolutia sa nu a fost foarte reusita.a


Intră acum și în grupul de