„De la santaje asupra familiei primarilor PSD pana la amenintari din cele mai urate”


Intră acum și în grupul de

Pentru ca mai multi primari ai PSD sunt „amenintati si santajati” de PDL pentru a candida din parte lor ajungându-se la presiuni asupra membrilor familiilor acestora, presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, marti, ca adopta „masuri de avarie” privind desemnarea candidatilor de primar în unele localitati. Gavril Mîrza a precizat ca a stat de vorba cu primari ai PSD care au fost anuntati, duminica, de PDL drept candidati din partea acestei formatiuni politice, si a spus ca desi acestia nu si-au dat acordul, au fost nominalizati drept candidati PDL, recurgându-se de la „santaje asupra familiei pâna la amenintari din cele mai urâte”. Acesta a explicat ca presiunile se fac prin frati, sau sotii, iar asupra altora cu controale sau dosare.

Si pentru ca nu stie care dintre acesti candidati nu vor rezista presiunilor exercitate asupra lor, Gavril Mîrza a spus ca este nevoit sa adopte „masuri de avarie”. Presedintele PSD Suceava afirma ca nu si-a putut imagina o astfel de campanie de racolari, si a precizat ca situatia este trista pentru ca din unirea a doua formatiuni politice, PD si PLD, noul partid format nu are oameni credibili care sa fie votati de electorat.

În replica, vicepresedintele PDL Suceava, Cristina Iordachel, spune ca primarii care au anuntat ca vor candida din partea PDL au avut o optiune libera, iar PDL este partid de opozitie si nu are pârghii pentru a face presiuni. Aceasta a mai precizat ca PDL sustine cei mai competenti si apreciati oameni de comunitatea lor. ­


Intră acum și în grupul de