Starea de sanatate a sefului Casei de Pensii s-a agravat


Intră acum și în grupul de

Directorul Casei Judetene de Pensii Suceava, Robert Marian, a fost transportat marti noapte, cu un avion Hercules al armatei, la spitalul „Arsene Bagdasar” din Bucuresti, fiind în coma de gradul II, care între timp a avansat la gradul IV. Acesta se afla în sectia ATI, cu multiple traumatisme craniene, hemoragie intracraniana, sânge în plamâni, prognosticul medical fiind nefavorabil.

Marti dupa-amiaza, întorcându-se de la Showroom-ul Mitric,  aflat la iesire din Suceava spre Falticeni, acesta a fost foarte grav accidentat în urma impactului cu o alta masina. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, la ora 17:38, la fata locului s-a deplasat un modul SMURD format din ambulanta si autospeciala de descarcerare, soferul având picioarele blocate între fiarele contorsionate ale masinii, o Dacia Logan, autoturism de serviciu.

Martorii spun ca seful Casei Judetene de Pensii Suceava (CJP) vorbea la telefon, si din cauza neatentiei, nu s-a asigurat iar în momentul în care a ajuns pe drumul european E 85 si a virat spre stânga spre Suceava, a fost lovit puternic de un autoturism marca Seat Leon. Impactul dintre cele doua masini a fost atât de puternic încât autoturismului Seat i-a sarit motorul iar masina a fost proiectata în zidul Showroom-ului Mitric. Robert Marian, care nu purta centura de siguranta a fost proiectat în parbriz si apoi prin geamul lateral stânga, fiind iesit pe jumatate afara. Rotile din fata ale Logan-ului erau practic desprinse de pe osie, autoturismul fiind avariat în proportie de 40 la suta.

Ambulanta l-a transportat imediat la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Desi initial s-a decis trimiterea pacientului la o clinica din Iasi, ambulanta a fost întoarsa din drum deoarece exista suspiciunea ca nu va rezista pe timpul transportului. Si pentru ca unitatea spitaliceasca judeteana nu detine un computer tomograf, seful UPU Suceava, Liviu Cîrlan, a solicitat trimiterea acestuia la clinica particulara Bethesda pentru examinarea tomografica, si a însotit victima.

Seful CJP Suceava se afla în coma de gradul II si avea multiple hematoame.

Acesta are vârsta de 37 de ani, este însurat si are doua fetite.

Prefectul judetului, Orest Onofrei a solicitat chiar Ministerului Administratiei, un elicopter pentru ca victima sa fie transportata cu elicopterul la Târgu Mures sau Bucuresti.

Se pare ca elicopterele nu sunt dotate pentru a putea face transporturi pe timp de noapte.

În urma demersurilor intreprinse de prefectul de Suceava, pacientul a fost transportat în jurul orei 23:30 la aeroportul Suceava de unde a fost dus cu un avion la Bucuresti.

Conducatorul autoturismului Seat a scapat nevatamat, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.


Intră acum și în grupul de