Peste 6000 de pachete de ţigări de contrabandă depistate de poliţiştii de frontieră suceveni


Intră acum și în grupul de

Peste 6000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost depistate, miercuri, de poliţiştii de frontieră de la PTF Siret şi de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, întreaga cantitate, în valoarea totală de aproape 60 000 de lei, fiind confiscată.

tigari microbuz (1)
FOTO: arhivă

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, o cantitate de 693 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană a fost depistată, miercuri, de poliţiştii de frontieră şi vameşii suceveni  în urma controlului efectuat asupra unui microbuz condus de o cetăţeancă ucraineană, în vârstă de 28 de ani, ce se prezentase în PTF Siret pentru a intra în ţară.

Conform sursei citate, ţigările au fost descoperite ascunse și nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în plafonul microbuzului, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 845 lei, a  fost ridicată în vederea confiscării, femeia fiind sancţionată contravenţional cu o amendă în valoare de 5.000 de lei.

Microbuzul marca Mercedes Benz în valoare de 16.300 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea  un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor, iar poliţiştii de frontieră au făcut demersuri pentru aplicarea măsurii interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani faţă de cetăţeanca ucraineană, începând cu data de 5 octombrie 2016, se arată în comunicatul de presă al STPF Suceava.

Sursa citată precizează că poliţiştii de frontieră de la SPF Brodina au descoperit în timpul unei misiuni desfăşurate la frontiera de stat au descoperit şi confiscat 5.330 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 58.600 lei.

În acest caz sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun, se mai precizează în comunicatul de presă al STPF Suceava. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de