Box : Nicu Berariu, prestatie onorabila in Cupa Romaniei


Intră acum și în grupul de

Clubul local de box, CSM Florconstruct Suceava a participat saptamâna trecuta la un turneu contând pentru Cupa României, competitia desfasurata la Constanta adunând la start tineri pugilisti care aspira la selectionarea în loturile nationale. Cel mai titrat sportiv prezent la aceasta întâlnire a fost Nicolae Berariu, înscris la competitie în limitele categoriei 81 de kilograme, nu la 75 cum eram obisnuiti.

În primul meci, Nicu Berariu l-a întâlnit pe sportivul dinamovist Adrian Juratoni, campion national de tineret. La capatul unei dispute extrem de echilibrate, sportivul sucevean a fost declarat învingator gratie stilului de lupta mai combativ si direct.

În cel de-al doilea meci care l-ar fi putut propulsa în finala categoriei, Nicolae Berariu a întâlnit un boxer din Arad, mai tânar si mai neexperimentat, dar cu o mare dorinta de afirmare. Stilul mai ofensiv al sportivului aradean l-a încurcat oarecum pe sucevean si meciul s-a transformat într-o lupta deschisa. Desi s-a punctat de ambele parti, victoria a fost atribuita pugilistului din Arad.

“A fost un turneu foarte bun pentru ca Nicu Berariu a avut ocazia sa se verifice înaintea participarii la Centura De Aur si Campionatul National de Seniori. Sportivul nostru a boxat bine, dar este de fiecare data dificil de luptat la alta categorie decât cea cu care esti obisnuit. Sunt convins ca Nicu Berariu se va pregati la fel de constiincios si în continuare, la fel cum o fac si Daniel Gogan, Marius Bujorean, Andrei Bejinariu, Iulian Robciuc, Marian Bivol, Adrian Buruiana, Marius Bivol si Ionut Vornicu cei care vor reprezenta CSM Florcontrcut Suceava la Campionatele Nationale de juniori si tineret” a declarat antrenorul Doru Iftime. 


Intră acum și în grupul de