Doi elevi suceveni, reprezentanti in lotul olimpic al Romaniei la fizica si chimie


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni participanti la fazele nationale deja se întorc cu premii de la olimpiade. Doi dintre acestia s-au calificat în lotul national pentru a participa la fazele internationale. Astfel Ioana Sandu, eleva în clasa a XI-a la Colegiul National „Stefan cel Mare” Suceava, a fost selectionata în lotul olimpic largit al României si va participa la olimpiada internationala de chimie dupa ce a obtinut premiul II la Olimpiada nationala de chimie, iar Ovidiu Alexandru Cotlet, elev în clasa a XI-a la Scoala Crestina „Filadelfia” Suceava, a fost selectionat în lotul olimpic de fizica al României, dupa ce a luat mentiune la Olimpiada de Fizica.

Cei doi urmeaza sa participe la doua stagii de pregatire cu toti olimpicii din tara selectionati în lot, dupa care vor sustine examene de baraj pentru selectionarea în loturile restrânse ale României.

Ovidiu Alexandru Cotlet este pregatit la fizica de profesorul Marilena Sibechi, iar Ioana Sandu este pregatita la chimie de profesorul Aurelia Strugariu.

Judetul Suceava a fost reprezentat de 12 elevi la Olimpiada Nationala de Fizica, întorcându-se cu o medalie de aur, una de argint si sapte mentiuni.

Alti 10 elevi suceveni au reprezentat Suceava la Olimpiada Nationala de Chimie iar sase dintre ei au obtinut premii si mentiuni.

„În bunul obicei al judetului Suceava, deja avem olimpici nationali si elevi selectati în loturile nationale. La Suceava se face carte de calitate, în pofida remarcilor rautacioase pe care le fac altii atunci când obtinem procente de promovabilitate peste medie la examenele nationale de bacalaureat si capacitate. Recorectarile prin sondaj au aratat ca notele sunt puse corect, iar numarul mare de premii obtinute la olimpiade spune totul. Bineînteles ca mai exista si exceptii atât în rândul elevilor cât si al profesorilor dar, asa cum am spus sunt exceptii” a concluzionat adjunctul ISJ Suceava, Vasile Monacu. 


Intră acum și în grupul de