Colegiul de Informatica va avea un corp nou de cladire


Intră acum și în grupul de

În aula Colegiului de Informatica „Spiru Haret” Suceava joi, a avut loc deschiderea festiva a aniversarii a 17  de la înfiintare unde au fost prezenti viceprimarul Sucevei, Angela Zarojanu, inspectori scolari, directorii unor scoli cu care colegiul are strânse legaturi, reprezentanti ai Universitatii Suceava, dascali si elevi. Acesta a fost un bun prilej de rememorare a realizarilor scolii în general, si a  rezultatelor obtinute de elevi, în special. Reamintim ca de-a lungul anilor, elevii colegiului au obtinut 77 de premii la olimpiadele nationale, iar pentru prima oara în istoria Olimpiadei de Informatica din Europa centrala si de sud-est un elev al colegiului a obtinut medalia „aur absolut”. La Colegiul de informatica învata 750 de elevi repartizati în 36 de clase si predau 66 cadre didactice.

La Colegiul de Informatica „Spiru Haret” Suceava a început constructia unui corp nou de cladire cu 3 etaje, termenul de desfasurare a lucrarilor fiind de 8 luni. Investitia costa circa 20 miliarde lei vechi, a precizat directorul unitatii, prof. Lucian Lungu. Pâna acum MECT a alocat anul trecut,  prin Hotarâre de Guvern, 4,6 miliarde, bani cu care s-au cumparat materiale. Cladirea noua se va ridica în stânga cele vechi si acolo vor functiona 6 laboratoare de informatica, 3 laboratoare de fizica, biologie si chimie, o biblioteca si o sala de lectura si un cabinet de specialitate.

Dupa cum a precizat Lucian Lungu, unitatea se confrunta cu mare lipsa de spatiu, 4 dintre laboratoarele care vor fi în corpul nou functionând acum la Scoala Generala Nr. 9. Din programul de investitii din acest an, finantate de Primaria Suceava, directorul colegiului a mentionat  reparatii la grupurile sanitare ale scolii, pentru care se vor primi 1,8 miliarde, reparatii generale la internatul colegiului, la parter si etajul I,  si lucrari de termoizolare a peretilor, care vor costa circa 4 miliarde. Anul trecut s-a reusit, printre altele, efectuarea unor reparatii la etajul II al internatului, în valoare de 800 milioane, si la cantina, unde s-au investit vreo 500 milioane la blocul alimentar.

Considerat înca de la înfiintarea sa în 1990 „deschizator de drumuri” în domeniul informatic, Colegiul National de Informatica „Spiru Haret” Suceava sarbatoreste în aceasta perioada Zilele colegiului, manifestare aflata la a doua editie.  


Intră acum și în grupul de