VIDEO Noapte grea pentru pompierii suceveni care au intervenit în Gura Humorului și Arbore pentru a stinge incendii care au afectat două case


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au intervenit sâmbătă seara și duminică dimineața pentru stingerea unor incendii care au afectat locuințe în Gura Humorului și Clit.

Astfel, potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului au intervenit sâmbătă seara cu o autospecială cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa unei femei din oraşul Gura Humorului.

La sosirea echipajului, focul ardea în interiorul camerei centralei, pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi, existând pericolul de propagare la întreaga casă de locuit.

În incendiu au ars bunurile materiale din interiorul camerei (materiale textile, mase plastice, obiecte de mobilier) şi s-au degradat pereţii şi tavanul incintei, o uşă din PVC, aparatură electrocasnică şi alte bunuri, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de aparate electrice lăsate sub tensiune.

La câteva ore, duminică dimineața la ora 0.40, militari Gărzii de Intervenţie Solca şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore, au intervenit cu patru autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui bărbat din satul Clit din comuna Arbore.

La sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei de locuit, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la anexele gospodăreşti, precum şi la o proprietate învecinată.

Incendiul a fost lichidat după aproape două ore.

În incendiu au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 56 de metri pătraţi, bunuri casnice şi aproximativ 15 metri pătraţi de cherestea de construcţie și s-au degradat tavanul locuinţei pe 50 de metri pătraţi, pereţii portanţi, bunuri casnice şi altele.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric neizolat corespunzător.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de