Polițiști rutieri din cinci județe au acționat în week-end județul Suceava și au aplicat amenzi de 460.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rutieri suceveni ajutați de serviciile din județele limitrofe au aplicat amenzi de 460.000 de lei pentru încălcarea legisalției rutiere de șoferi care au circulat în județul Suceava.

politia rutiera control (3)

Poliția Suceava arată că din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieşit faptul că viteza excesivă constituie principala cauză generatoare de accidente rutiere grave.

În aceste condiții, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, conducerea I.P.J. Suceava a organizat o amplă acţiune de prevenire a accidentelor de circulaţie produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Astfel,  Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţiştii din cadrul Serviciul Rutier Bistriţa-Năsăud, Serviciul Rutier Botoşani, Serviciul Rutier Neamţ,  Serviciul Rutier Iaşi, au acţionat pe raza judeţului Suceava în scopul identificării șoferilor care nu respectă regimul legal de viteză, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

În cadrul acestei acţiuni polițiștii au aplicat 1.143 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 468.015 lei, din care peste 700 de sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză şi au constatat 11 infracţiuni rutiere.

Totodată, poliţiştii au reţinut 53 permise de conducere şi 35 certificate de înmatriculare.

Tot în cadrul aceleiaşi acţiuni au fost sancţionaţi biciclişti, pietoni şi căruţaşi.

Între situațiile depistate, vineri seara, la ora 21.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC 45, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoturismul condus de un localnic de 41 de ani. Întrucât mirosea a alcool, șoferul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital,  i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea  pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

Sâmbătă, la ora 16:54, polițiștii Biroului  Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, au oprit pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un autoturism, întrucât conducătorul auto a depășit limita de viteză cu 30 km/h și nu folosea centura de siguranță.

Șoferul, un bărbat, de 49 ani, din municipiul Suceava mirosea a alcool și  i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării, poliţiştii l-au condus pe bărbatul de 49 de ani, la spital în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei prin prelevarea de probe biologice.

În acest caz, s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. Totodată acesta a fost sancționat contravențional pentru depășirea limitei de viteză cu 30 km/h și pentru nefolosirea centurii de siguranță.

Tot sâmbătă, la ora 22.50, polițiștii Secţiei 9 Poliţie Rurală Moara, au oprit, pe DJ178, în comuna Ilişeşti, un autoturism, întrucât șoferul a circulat pe contrasens şi exista posibilitatea să producă un accident rutier. Șoferul, un bărbat, de 42 de ani, din comuna Farcaşa, judeţul Neamţ a devenit recalcitrant și a fost imobilizat şi condus la Poliţia municipiului Suceava unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Polițiștii au mai depistat, sâmbătă, un bărbat de 32 de ani, din Republica Moldova a condus autoturismul pe DN 17, în interiorul localităţii Stroieşti cu viteza de 108 km/h.(N.B.)


Intră acum și în grupul de