Incendiu la cantonul silvic din Solca. Focul a fost lichidat după aproape patru ore


Intră acum și în grupul de

Clădirea cantonului silvic din orașul sucevean Solca a fost afectată, luni dimineață, de un incendiu izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric deteriorat (îmbătrânit).

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj, Alin Găleată, pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit cu patru autospeciale cu apă şi spumă militarii Gărzii de Intervenţie Solca şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii  de Urgenţă Arbore.

incendiu-canton-silvic-soclca-5
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

”La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperişul cantonului şi la o construcţie anexă, existând pericolul de propagare la întreaga clădire, anexele din curtea cantonului şi la un cvartal de locuinţe aflate în vecinătate.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ patru ore şi au ars acoperişul clădirii cantonului, din azbociment, pe astereală din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, magazia pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, două tone de baloţi furaje, elemente de tâmplărie şi altele. S-au degradat pereţii portanţi şi planşeul clădirii, precum şi bunuri din interior.

incendiu-canton-silvic-soclca-6
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric deteriorat (îmbătrânit)”, a declarat Găleată.

El a mai precizat că din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul cantonului, o anexă şi cvartalul de locuinţe. (Irina Lițu)

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava


Intră acum și în grupul de