PSD Suceava va insista ca reprezentantii cultelor sa fie membri de drept in consiliile locale


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat vineri, într-o conferinta de presa ca va insista prin parlamentarii PSD de Suceava pentru identificarea unei solutii legale prin care reprezentantii cultelor sa fie membri de drept în consiliile locale, sau membri cu rol consultativ, iar alesii locali sa tina cont de opiniile acestora.

Gavril Mîrza a precizat ca preotii ortodocsi nu pot candida în alegeri pentru ca, potrivit unei decizii a BOR, ei risca sa fie caterisiti si sa nu mai poata sluji în altar, pe de alta parte, alte culte religioase „sunt vectori politici” în localitati si fac „prozelitism politic din poarta în poarta”.

În opinia presedintelui PSD Suceava, este o inegalitate de sanse pentru reprezentantii cultelor de a se implica în viata localitatilor.

„Unii au voie acum sa se implice, sa ajunga în demnitati publice, iar altii risca sa fie caterisiti”, a spus presedintele PSD Suceava.

Acesta considera ca Guvernul si Parlamentul ar putea gasi o solutie ca membrii cultelor religioase sa faca parte din consiliile locale, ca membri de drept, cu sanse egale, iar cei crestin-ortodocsi sa nu fie nevoiti sa încalce hotarârile BOR si sa fie sanctionati.

De remarcat ca organizatia judeteana a PDL Suceava a anuntat ca un preot ortodox va candida din partea acestui partid la functia de primar al orasului Solca. În cazul în care va fi ales, acesta va renunta la preotie. 


Intră acum și în grupul de