Fotbal : Licenta „C UEFA”, o necesitate pentru antrenorii din ligile judetene


Intră acum și în grupul de

Zilele trecute, UEFA a lansat un amplu program la nivel european privind perfectionarea si licentierea activitatii în antrenorat. Conform initiativei, cluburile din campionatul judetean vor avea obligativitatea de a fi pregatite pe viitor de persoane calificate, licentiate cu drept de a antrena si în comunitatea europeana. În acest sens, Federatia Româna de Fotbal va demara în perioada urmatoare, prin intermediul Asociatiilor Judetene de Fotbal, începerea expunerilor necesare obtinerii licentei „C UEFA”.

Cursurile se vor desfasura în teritoriu, dupa un program stabilit ulterior de catre Comisia Tehnica AJF, la ele urmând sa fie admisi atât actualii instructori remarcati prin activitatea sportiva, cât si persoanele majore pasionate de fotbal, care au practicat sau practica acest sport.

Înscrierea candidatilor va avea loc în perioada 17 martie – 23 aprilie 2008; pe lânga taxa de înscriere de 150 lei, ei trebuie sa prezinte o adeverinta medicala, cazierul juridic, câte o fotocopie dupa cartea de identitate, certificatul de nastere, diploma de bacalaureat, precum si dupa carnetul de instructor, acolo unde este cazul.

Examenul de admitere consta într-o proba practica (joc la doua porti) si o proba teoretica (subiect scris din regulamentul de joc si cultura generala fotbalistica). Evaluarea finala se compune dintr-un examen teoretic (curs-programa) si unul practic prin prezentarea unei lectii de antrenament cu o tema stabilita de catre comisie. Aceasta va fi alcatuita din presedintele Comisie Tehnice din cadrul AJF împreuna cu doi membrii si un delegat din partea Scolii Federale a Antrenorilor.


Intră acum și în grupul de