Peste 250 de polițiști suceveni asigură ordinea și siguranța publică de Sfânta Parascheva


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni acționează astăzi, de Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

politisti

Potrivit Poliției Județene Suceava, un număr de 173 poliţişti de ordine publică au fost mobilizați pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. La aceştia se adaugă 51 de poliţişti din structurile rutiere,  19 de investigaţii criminale, precum și alte forţe în vederea menţinerii ordinii publice în zona lăcaşelor de cult unde se vor organiza ceremonii religioase. În aceste zone vor fi organizate 108 patrule auto şi pedestre.

Grupele Serviciului de Acţiuni Speciale vor acţiona în această perioadă pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, 10 luptători SAS urmând să asigure intervenţia la evenimente.

Sursa citată precizează că 22 de autospeciale de poliţie rutieră vor fi prezente pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţie Transporturi Suceava vor acţiona pentru siguranţa cetăţenilor în staţii, triaje, dar şi în trenuri.

În fiecare an, creştinii ortodocşi sărbătoresc în data de 14 octombrie pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, eveniment religios de o mare însemnătate în România, întrucât la nivel naţional există sute de biserici de parohie închinate ei, iar moaştele sale sunt depuse la Catedrala Metropolitană din municipiul Iaşi.

De asemenea, pe raza judeţului Suceava în numeroase lăcaşuri de cult se celebrează această sărbătoare şi se organizează activităţi cu participarea unui public numeros.


Intră acum și în grupul de