Bărbat din Moara, reținut pentru că s-a apropiat de fosta sa soție deși avea interdicție de la judecător


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 46 de ani din comuna Moara a fost reținut de polițiștii suceveni fiind cercetat pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești, după ce a încălcat ordinul de restricție față de fosta sa soție.

arest

Potrivit Poliției Județene Suceava, o femeie de 43 ani, din comuna Moara, a sesizat, miercuri, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Moara, despre faptul că fostul său soț de 46 ani, din aceeași localitate, a pătruns fără drept în locuinţa familiei din comuna Moara, fiind sub influența alcoolului și manifestându-se violent, încălcând prin aceasta prevederile ordinului de protecţie emis de Judecătoria Suceava în data de 25 mai 2016.

Întrucât bărbatul era sub influența băuturilor alcoolice și se manifestase violent, în noaptea de miercuri joi a fost internat la Spitalul Județean Suceava – Secția Psihiatrie Burdujeni.

În  urma cercetărilor efectuate, joi, de polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Moara, procurorul de caz a dispus confirmarea urmăririi penale față de  bărbatul de 46 de ani pentru săvârșirea infracţiunii de „nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti”.

De asemenea, în dimineața de joi, cel în cauză a fost externat din spital, astfel că s-a dispus de către polițişti luarea față de suspect a măsurii preventive de reținere pentru 24 ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Poliția Suceava menționează că prevenirea faptelor cu violenţă este o prioritate constantă a poliţiştilor, iar atunci când actele de violenţă se manifestă în familie, problematica devine mult mai complexă, urmările şi implicaţiile generate putând afecta , uneori, iremediabil evoluţia copiilor.

De aceea, în perioada octombrie – decembrie 2016, poliţiştii derulează campania de prevenire ,,Tăcerea te face complice – Opreşte violenţa!”.

Campania îşi propune responsabilizarea tuturor în a denunţa faptele de violenţă, astfel încât să poată fi prevenire din timp potenţiale drame şi tragedii. De asemenea, campania îşi propune mediatizarea intensă a informaţiilor privind modul de solicitare şi obţinere a ordinului de protecţie, în condiţiile prevăzute de lege.


Intră acum și în grupul de