Vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc spune că instituția a sesizat public nereguli în implementare proiectelor e-guvernare sesizate de MFE


Intră acum și în grupul de

Viorel Seredenciuc a declarat că cele două proiecte e-guvernare vizate de Ministerul Fondurilor Europene conducerea actuală a CJ Suceava a sesizat nereguli în implementare.

viorel seredenciuc

El a arătat că proiectele au fost începute și terminate în vechiul mandat al CJ Suceava și că proiectele de e guvernare au fost începute în 2014, unul fiind încheiat la sfârșitul anului 2015, iar celălalt la începutul anului 2016.

Seredenciuc că după ce noua echipă de conducere a CJ Suceava a preluat mandatul au fost făcute sesizări publice că există probleme cu cele două contracte, că primăriile nu au implementat proiectele.

Vicepreședintele CJ Suceava a spus că instituțiile abilitate vor stabili adevărul în acest caz.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îl atacă din nou pe deputatul Sebastian Ghiţă. Ghinea a anunţat că unul dintre cazurile investigate de Serviciul Corp Control, Anticorupţie şi Integritate al MFE privind sistemele IT plătite din fonduri europene a fost finalizat şi trimis la DNA.

„Încă un caz cu Ghiță merge de la MFE la DNA. Mai țineți minte că am promis în Parlament, unde Ana Birchall l-a invitat ilegal pe Sebastian Ghiță la audierea mea, că voi cere un control tematic al Corpului de Control pe sistemele de IT plătite din fonduri europene? Corpul de Control are mai multe cazuri în lucru, dar primul a fost finalizat și trimis la DNA ieri.E un caz cu de toate: aceleași firme care învârt licitațiile între ele, achiziții umflate, raportări false, acte adiționale în serie, sisteme informatice inutilizabile și neutilizate, dar acceptate la plată de Organismul Intermediar de la Ministerul Comunicațiilor.Reamintesc că tot la DNA am mai trimis un caz legat de modulul informatic de la AM Mediu plătit și nefolosit (și tot cu suspiciuni la achiziții).Iar DNA mai avea în lucru un caz cu un modul informatic de 5 milioane de euro de la AM POSDRU, unde i-am asistat în verificarea utilizării. Cam așa se explică și de ce e Ghiță disperat împotriva DNA și de unde au băieții lui Ponta bani de televiziuni de propagandă.De la dumneavoastră.Toate aceste fraude au adus corecții, adică bani respinși la rambursare de UE și rămași pe bugetul de stat. Le doresc să fie cu ”La mulți ani!””, scrie Ghinea pe pagina sa de socializare.

 

Pe de altă parte, deputatul Sebastian Ghiţă i-a dat o replică ministrului Fondurilor Europene.

„Nu ştiu dacă îmi pomeneşte numele sau nu. Vreau să spun că în primul rând acest om are zero absorbţii fonduri europene. Crede că se va folosi de munca mea pentru a obţine o funcţie. Nu am avut legătura cu alocarea sau cu licitaţiile. Treaba este a lui Ghinea. Multe s-au pierdut şi acum face declaraţii la DNA. Cred că le face celor de la DNA pe plac. Nu am legătură cu aceste firme,  dar cred că antreprenorii români trebuie să îşi facă treaba în ţara lor. Ghinea este un reclamagiu, este o porcărie ce face.Dacă 40 de judeţe consideră că au nevoie de registru agricol, cum vii tu, măscărici naţional să spui că este o nevoie inventată?  Îmi vine să mă transform într-o ţaţă şi să-i spun ăstuia tot ce-mi vine la gură. Trebuie să-i oprim pe aştia şcoliţi la ong-urile lui Soros să ne mai controleze”, a spus  Sebastian Ghiţă.


Intră acum și în grupul de