Sindicatele afiliate la FSLI din 11 judeţe, printre care şi Suceava, vor picheta, marţi, sediul Ministerului Educaţiei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, Giani Leonte, a declarat, luni, că sindicatele afiliate la FSLI din 11 judeţe, inclusiv din Suceava, vor picheta, marţi, sediul Ministerului Educaţiei, la protest urmând să participe aproximativ 100 de membri de sindicat.

giani-leonte

Leonte a precizat într-un comunicat de presă că situaţia privind punerea în executare a sentinţelor judecătoreşti definitive referitoare la plata dobânzilor aferente drepturilor salariale din perioada 2008-2011 nu s-a rezolvat după întâlnirea delegaţiei FSLI cu ministrul Educaţiei, ce a avut loc în data de 29 septembrie 2016.

“La această întâlnire ministrul Educaţiei a promis că va discuta cu primul ministru şi cu ministrul de Finanţe, însă nu a comunicat nici un răspuns până acum”, a explicat Leonte.

El a spus că în aceste condiţii, sindicatele afiliate la FSLI din judeţele Suceava, Buzău, Iaşi, Vaslui, Dâmboviţa, Vrancea, Mehedinţi, Gorj, Călăraşi, Argeş şi Bacău au hotărât pichetarea sediului MENCŞ în data de 18 octombrie 2016, între orele 11,00-14,00.

Leonte a mai spus că la pichetare vor participa aproximativ 100 de membri de sindicat.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de