Sapte primarii amendate pentru ca nu au servicii de salubrizare si nu colecteaza selectiv deseurile


Intră acum și în grupul de

Seria primariilor din judetul Suceava amendate pe linie de mediu continua. Saptamâna trecuta din cele 14 administratii locale verificate de comisarii suceveni de mediu privind existenta serviciilor de salubrizare si a colectarii selective a deseurilor, jumatate au fost amendate. Seful Comisariatului Judetean de Mediu Suceava, Constantin Harasim a declarat luni, ca Primaria Adâncata a fost sanctionata cu 10.000 lei iar cele din comunele Dumbraveni, Satu Mare, Moldovita, Ulma, Brodina, Manastirea Humorului cu câte 15.000 lei.       

Alte sase primarii din judet au fost amendate de comisarii judeteni de mediu dupa ce în urma cu doua saptamâni au descoperit mai multe deficiente. Este vorba despre primariile din comunele Cacica, Arbore, Comanesti, Slatina, Hântesti si Stroiesti, care au fost sanctionate cu câte 15.000 lei (150 milioane de lei vechi), motivul fiind neasigurarea colectarii selective a deseurilor reciclabile – plastice si hârtie. Constantin Harasim a precizat ca Primaria Slatina pe lânga faptul ca nu efectua colectarea selectiva a deseurilor, comisarii de mediu au gasit si depozite necontrolate de deseuri pe malurile cursurilor de apa.

Sanctionata cu „avertisment” a fost Primaria Dornesti pentru ca au fost depistate depozitari necontrolate de gunoaie în afara zonelor amenajate. 


Intră acum și în grupul de