Laboratorul zonal de restaurare va intra in reabilitare


Intră acum și în grupul de

Laboratorul zonal de restaurare din cadrul Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava va intra în lucrari de refacere la sfârsitul lui martie–începutul lui aprilie, valoarea investitiei ridicându-se la circa 50 miliarde lei vechi. „Ni s-a solicitat scoaterea autorizatiei de constructie si demolare. Practic, cladirea de pe strada Dragos Voda va fi demolata si construita din nou, mai putin fatada de la strada care este rezervatie de arhitectura” a precizat Emil Ursu, seful Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava,  care a adaugat ca va fi un laborator realizat la standarde europene, de 3 ori mai mare ca actualul, fiind prevazut si cu un etaj.

Finantarea se face prin doua directii: Ministerului Culturii si Cultelor, prin Oficiul National al Monumentelor Istorice, si prin Inspectoratul de Stat în Constructii, prin acelasi oficiu, lucrarile de constructie urmând a se realiza pe parcursul a 3 ani.

Emil Ursu a spus ca o parte din atelierele laboratorului au fost mutate la Laboratorul de conservare si restaurare etnografica, urmând ca pâna la sfârsitul lunii sa fie mutate si restul la muzeele din municipiu.


Intră acum și în grupul de